EyeRide Head up Display. Näyttöyksikkö on todella pieni.

EyeRide Head up Display. Näyttöyksikkö on todella pieni.

Ranskassa Toulousessa toimii EyeRide -heijastusnäyttölaitetta valmistava EyeLights-niminen yritys. Sillä on parasta-aikaa menossa joukkorahoituskampanja Kickstarterissa. Kampanja on jo monikymmenkertaisesti ylimerkitty, sillä laitetta varten haettiin 13 042 dollaria, ja tätä kirjoitettaessa (12.3.2020), rahaa oli kertynyt jo 436 475 dollaria. Mikä parasta, kampanjaa on vielä jäljellä 21 päivää.

Eyeriden navigointipalvelu toimii sekä Wazen, GoogleMapsin että muidenkin navigointisovellusten kanssa, eli sitä käytettäessä ei valintaa ole rajoitettu yhteen ainoaan palveluntarjoajaan.

Yritys kertoo, että laite sopii kaikkiin kypäriin, ja se muodostuu kolmesta osasta: ulkoisesta kontrollerista, joka kiinnitetään kypäräsi ulkopuolelle sekä pienestä heijastusnäyttöyksiköstä, joka kiinnitetään juuri - kuvista päätellen oikean - silmän yläpuolelle. Vielä ei ole tiedossa, voiko sen asentaa vaihtoehtoisesti vasemman silmän päälle.

EyeRide Head up Displayn osat.

EyeRide Head up Displayn osat.

Laitteen toiminto on tutunomaista. Kuva heijastetaan pienikokoiselle, sormenpäätä pienemmälle, Sonyn HD OLED-näytölle, ja se projisoituu noin kahden metrin päähän kuljettajasta. Kuvan pitäisi olla hyvin selkeä ja kirkas ja läpikuultava. Itse asiassa valmistaja ilmoittaa näytölle 3000 nitin kirkkauden.

EyeRideen on saatavilla kypärään kiinnitettävän ohjaimen lisäksi ohjaustankoon kiinnitettävä ohjain.

EyeRide Head up Displayn ohjaustankoon kiinnitettävä kauko-ohjain.

EyeRide Head up Displayn ohjaustankoon kiinnitettävä kauko-ohjain.

Rahoituskampanjan kautta EyeRiden perusversio on 100 euroa normaalia halvempi, eli maksaa 259 euroa. Laite on vedenpitävä ja sen takuu on kaksi vuotta. Toimitukset vielä ennen kesää, ja rahti Suomeen 17 euroa.

Pakettiin kuuluu EyeRiden lisäksi audiokitti, joka sisältää mikrofonin ja ääniohjauksen.

Pykälää kalliimmassa paketissa on mukana lisäksi ohjaustankoon kiinnitettävä ohjain, hinta on silloin 299 € plus rahti. Mikäli haluat EyeRidesi oheisissa kuvissa näkyvän erikoisvalmisteisen hiilikuitukypärän kera, joudut odottamaan lokakuuhun, ja silloin hinnat lähtevät 896 eurosta.

EyeRide Head up Display

EyeRide Head up Display

Kypärän sivulle kiinnitettävät kaiuttimet ja suuntamikrofoni tarjoavat riittävästi ääntä ja liitettävyyden muiden motoristikavereidesi kanssa.

Asentaminen on helppoa: sen pitäisi onnistua parissa minuutissa.

Laitteen paino on 70 grammaa, latauksen pitäisi riittää päivän ajoihin ja laite latautuu USB-C:n kautta parissa tunnissa. Matkapuhelinsovellus on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteisiin.

EyeRiden joukkorahoitussivustolla täällä on paljon lisävideoita ja kuvia tarjolla. Mikäli laitteesta kertova video ei näy alla, voit käydä katsomassa sen täällä.

EyeRide Head up Displayn kehityshistoriaa. Valmistaja on testannut sopivuutta erilaisiin kypäriin todella paljon.

EyeRide Head up Displayn kehityshistoriaa. Valmistaja on testannut sopivuutta erilaisiin kypäriin todella paljon.

Kotimainen Nuviz-heijastusnäyttölaite oli alan pioneereja, mutta sitä ei enää valmisteta, ja ilmeisesti sen karttapalvelukin on ajettu alas. Nuvizista voit lukea lisää täällä:

Kestotestissä: Nuviz, kypärään tarkoitettu heijastusnäyttölaite - onko hinnalle katetta?