Riccardo Zangelmi. Takana Lego-Panigale.

Riccardo Zangelmi. Takana Lego-Panigale.

Riccardo Zangelmi käytti Lego-mallin rakentamiseen 400 tuntia aikaa, ja hän teki homman täysin käsityönä mallinaan alkuperäinen Ducati Panigale V4 R.

Zangelmi on ainoa virallinen, sertifioitu Lego-taiteilija Italiassa, ja hän kertoo olleensa innostunut lopputuloksesta.

Riccardo Zangelmi työn tuoksinassa.

– Se työnsi minut kaikkien rajojen yli, ja onnistuin ylittämään maalilinjan osana tiimiä. Olen iloinen siitä, että onnistuin vangitsemaan lopputulokseen sekä tekniikkalegojen että Ducatin DNA:n, luomalla palasista moottoripyörän, joka symboloi italialaista erinomaisuutta, Zangelmi totesi.

Zangelmi käytti Panigaleen 15 000 tekniikkalegopalikkaa, ja valmis legopyörä painaa 180 kg, eli hieman enemmän kuin alkuperäinen. Hän käytti työhön 400 tuntia. Yhtäkään palaa ei ole liimattu, vaan kaikki ovat painamalla kiinni toisissaan. 

Ducati Panigale V4R tekniikka-Legoversiona.

Ducati Panigale V4R tekniikka-Legoversiona.

Samalla Lego kertoi, että keväällä luvattu Ducati Panigale V4 -tekniikkalegosetti on kaupoissa. Tosin hieman vaatimattomamman kokoisena. Mallin mitat ovat pituus 32 cm, korkeus 16 cm ja leveys 8 cm. Se on ensimmäinen tekniikkalego, jossa on mukana vaihteisto, jolla voi simuloida erilaisia nopeuksia ja ajotekniikkoja. Siitä lisää täällä: 

Nyt on tekniikka-Lego: Ducati Panigale V4 R!

Lisää aiheesta Brickfinderistä. Alla olevan videon lego-Panigalen rakentamisesta voit katsoa myös täällä.