Cardo Systems, joka on moottoripyöräkäyttöön tarkoitettujen langattomien kypäräpuhelinten markkinajohtaja, julkisti tiistaina uuden Packtalk Black -mallin. Kyse on uudesta erikoismallista, jossa on tiukka tummasävyinen muotoilu yhdistettynä parhaaseen markkinoilla tarjolla olevaan äänenlaatuun.

Packtalk Black -mallissa on JBL:n halkaisijaltaan 45 millimetrin kaiuttimet sekä kolmen vuoden takuu.

Perustaltaan Blackissä on kaikki samat ominaisuudet kuin Packtalk Bold- ja Slim-malleissakin. Niissä on itsekseenohjautuva verkottuminen, joka automaattisesti säilyttää yhteydet mesh- eli verkottumisteknologialla. Sen ansiosta jopa 15 motoristia voi olla keskenään yhtä aikaa yhteydessä kahdeksan kilometrin etäisyydellä ja saumattomasti liittyä, lähteä ja taas liittyä yhteen.

Cardo Packtalk Black pakkauksineen.

Cardo Packtalk Black pakkauksineen.

Kuten muutkin Packtalk-mallit, Black on vesi- ja pölytiivis, sen akut kestävät 13 tuntia ja se tukee aina käytössä olevaa "Natural Voice Operation" -toimintoa, jonka avulla kuljettaja voi koko ajan pitää katseensa tiessä ja kätensä ohjaustangolla sekä aktivoida laitteen vain sanomalla "Hei Cardo". Laite siis tukee ääniohjausta.

Laite on ennakkotilattavissa Cardon sivuilta. Sen hinta on yli 300 euroa, joten se ei ole markkinoiden halvin, mutta kylläkin edistyksellisimpiä laitteita. Ja jos äänenlaatu merkitsee, se voi olla juuri oikea ratkaisu – edellyttäen, että äänen laatu on sitä mitä Cardo lupaa.

Motouutisilla on meneillään vertailutesti, jossa vertaillaan yhtä Senan mallia ja Cardo Packtalk Boldia. Myös Boldissa on JBL:n äänentoisto, tosin 40 mm:n kaiuttimin, ja se on testissä havaittu äänentoistoltaan aivan asialliseksi. Pystyykö Black panemaan paremmaksi, siihen emme tällä hetkellä osaa vastata.

Alla Blackin esittelyvideo, jonka voit katsoa myös täällä.

 

Teksti: Erkki Mäki

Kuvat: Cardo Systems