BMW S 1000 RR:ään tarkoitetut M Performance hiilikuituvanteet ovat sopiva materiaalin sovelluksen kohde. Hiilikuitutuotteet valmistetaan monimutkaisessa prosessissa, jossa käytetää korkeapaineuuneja, ns. autoklaaveja.

Edut ovat ilmeiset: vähemmän painoa tarkoittaa pienempiä pyöriviä massoja, jotka mahdollistavat paremman kiihtyvyyden ja jarrutuksenaikaisen käsiteltävyyden, mutta parantavat myös koko pyörän käsiteltävyyttä. 

Pyörästä tulee siis ketterämpi ja dynaamisempi. Lisäksi hiilikuituinen pinta, joka on päällystetty korkeakiiltoisella lakalla, on todellista silmänruokaa, kiitos sen syvänmustana kimmeltävän rakenteen, hehkutetaan BMW Motorradin tiedotteessa.

BMW S 1000 RR:n M Performance hiilikuituvanteet painavat yhteensä 1,7 kg vähemmän kuin vakioalumiinivanteet, joista jo saatiin painoa pois 1,6 kg edelliseen malliin verrattuna uuden mallin esittelyn yhteydessä. Kaikki osat, kuten 5 mm paksut jarrulevyt (vakio 4,5 mm), tunnistinkehät, pyörän laakerit ja rengaspaineen valvontaventtiilit kuuluvat täydelliseen pakettiin.

M Performance -hiilikuituvanteet ovat jo saatavilla.

 

Teksti: Erkki Mäki

Kuva: BMW Motorrad