Held eVest voidaan laittaa periaatteessa minkä tahansa mp-takin alle, kunhan takki ei ole niin tiukka, ettei sinne alle mahdu selkäsuojalla varustettua liiviä. Tuote on käytettävissä myös takkivalmistajariippumattomasti.

Saksalaisvalmistaja Held luottaa ranskalaisen In&Motion-yrityksen tekniikkaan ja elektroniikkaan sekä sen airbag-teknologiaan. Valinta ei ole huono, sillä niin tekevät muutkin, kuten esimerkiksi Klim ja Ixon.

Held eVest airbag lauenneena.

Held eVest airbag lauenneena.

Ilmatyyny laukaistaan elektronisesti, ja täytetään kaasupatruunan avulla. Ilmatyyny peittää kuljettajan selän, niskan ja rintakehän. Järjestelmän sisäänrakennettu elektroniikka ja sen sensorit tallentavat dataa 1000 kertaa sekunnissa, havaitakseen onnettomuustilanteen niin nopeasti kuin mahdollista. Kun tilanne havaitaan, airbag täytetään heti, 60 millisekunnissa.

Kaasupatruuna on uusittavissa. Liivi itsessään on valmistettu mukavasta ja hengittävästä mesh-kankaasta. Sen voi ostaa elektroniikkaosineen 341 euron hintaan tai vuokrata kolmeksi vuodeksi 12 euron kuukausihinnalla. Jakson loputtua liivin voi lunastaa itselleen 99 eurolla.

Held eVest takaa. Kaasupatruuna sijaitsee keskiosan alla.

Held eVest takaa. Kaasupatruuna sijaitsee keskiosan alla.

Liivi tulee toimituksiin 1.9.2020, kertoo Rideapart. Heldin kauppaan pääset tästä ja allaolevan videon voit katsoa myös täällä.

 

Teksti Erkki Mäki

Kuvat ja video: Held