Kun katsoo Finlandia Hotellien sijaintia Suomen kartalla, niin mieleen tulee väistämättä monta mukavaa reittiä vaikkapa viikonlopuksi tai pitemmällekin reissulle. Ajoreiteiltä löytyy mutkaisia pikkuteitä, hienoja käyntikohteita ja paljon koettavaa.

Yksilöllisiä Finlandia Hotelleja löytyy Kemijärveltä Helsinkiin kaiken kaikkiaan 13 kappaletta. Majoitushintaan sisältyy aina aamiainen sekä saunamahdollisuus ja ravintolapalvelut löytyvät kaikista hotelleista. Jokainen hotelli on omaleimainen ja voit yllättyä, mitä kaikkea extrakivaa löytyy yksityisten omistamista hotelleista.

Finlandia Hotelleissa asiakasta palvellaan aina täydellä sydämellä ja usein sinua vastassa on itse yrittäjä. Jokaisessa Finlandia hotellissa sinua opastetaan paikallisista erikoisuuksista, mukavista päiväretkikohteista ja ajoreiteistä. Finlandia Hotellin henkilökunta on aidosti avuliasta ja tuntee omien alueidensa mielenkiintoisimmat paikat.

Rantareittejä ja Pohjanmaan ”aakeita laakeita”

Näkymää pittoreskilta länsirannikolta.

Suomen rannikkoseutu tarjoaa motoristille upeita saaristomaisemia, pieniä pittoreskejä kyliä ja paljon nautittavaa sielulle ja mielelle matkan varrella. Samalla reissulla voi tutustua myös pohjalaisiin lakeuksiin Seinäjöella ja Kurikassa.

Kokkolassa voit nautiskella upean vanhan kaupungin Neristanin tunnelmasta. Historiallinen Hotelli Seurahuone sijaitsee aivan vanhan kaupungin kupeessa ja tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman – onhan kyseessä yksi Suomen vanhimmista hotelleista.

Seinäjoella sijatseva Finlandia hotelli Fooninki on kätevästi valtatie 67:n varrella eikä keskustaankaan ole kuin kivenheitto. Seinäjoki on hyvä kohde arkkitehtuurista kiinnostuneille – kaupunki on tunnettu useista Alvar Aallon suunnittelemista rakennuksista, joista kuuluisimpana lienee Seinäjoen kirkko, Lakeuden Risti. Seinäjoella voi osallistua vaikka opastetulle kävelykierrokselle Alvar Aallon jalanjäljissä ja kierroksen jälkeen onkin mukava nautiskella hotellin kattoterassilla virkistävä juoma ja maittava illallinen.

Seinäjoen kupeessa sijaitsee myös legendaarinen Kurikka. Majoittua voit myös Hotelli Kurikassa, joka keskellä komeinta Etelä-Pohjanmaata jokimaisemissa.

Läntisen rantareitin eteläisin hotelli sijaitsee Uudessakaupungissa Varsinais-Suomessa. Hotelli Aquarius sijaitsee merenrannalla kävelymatkan päässä Kaupunginlahden rannalta, Uudenkaupungin kesäbulevardilta. Kaupunginlahden rannalta löytyy myös hotellin kesäravintola, Makasiini Ravintola 1617. Ravintolan terassilla voit nauttia hyvästä ruoasta, kylmistä juomista ja ihailla merellistä satamatunnelmaa.

Hailuodon Marjaniemen majakkarakennus.

Kohti Nordkappia vai päiväretkiä Oulun seudulla?

Jos mielit pohjoiseen, tervetuloa Pohjolan Valkeaan kaupunkiin, Ouluun. Oulu on portti pohjoiseen, mutta Oulun seudulta löytyy hienoja päiväretkikohteita, kuten Hailuoto, Rokua ja Iso-Syöte. Finlandia Hotel Airport Oulu sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kempeleenlahdella Perämeren rannalla. Motoristia ilahduttaa ilmaisen pysäköintipaikan lisäksi myös pyörän pesupiste.

Hotellin ovelta lähtee pieni luontopolku lintutornille sekä nuotiopaikalle ja löytyypä vierestä hieno hiekkarantakin. Hotellissa voi myös tehdä makumatkan Espanjaan Ravintola El Saborissa – mikäs sen kätevämpää, kun samalla reissulla voi nauttia myös espanjalaisia herkkuja ja rantaelämää!

Finlandia Hotel Airport Oulussa on ilmainen pesupaikka moottoripyörille.

Finlandia Hotel Airport Oulussa on ilmainen pesupaikka moottoripyörille.

Jos mielit vielä pohjoisemmaksi, niin kannattaa pysähtyä Kemijärven upeissa maisemissa. Mestarin kievarissa on tunnelma kohdillaan ja Mestarin Kievarin lounaspöytä on ansaitusti Lapin paras! Kodikkaassa hotellissa on myös hyvä a’la carte -ravintola, kannattaa testata sekin.

Satakunnan sydämestä Järvi-Suomeen – monta mukavaa mutkaa matkan varrella!

Satakunnassa Harjavallassa sijaitseva Hotelli Hiitteenharju on oiva tukikohta vaikkapa päiväretkelle lähikuntiin. Hotellin sijainti Satakunnan sydämessä mahdollistaa monta päiväkohdetta, kuten vaikka Vanhan Rauman. Hotelli Hiitteenharjun huoneet ovat muuten rivitalomaisesti aseteltuja – pyörän saat aivan oven eteen!

Hiitteenharjulta ota suunta kohti Jyväskylää ja kannattaa pysyä pois valtareiteiltä. Matkalla pääset nauttimaan kauniista maaseudusta, järvimaisemista ja mutkaisista maalaisteistä ja sattuupa reitin varrelle muutama kansallispuistokin. Matkalta muuten löytyy myös monta reittiä ”kurapyörille” – kannattaa tutustua tarjontaan netin kautta ja ei kun hiekkateitä ajamaan!

Keskeisen sijainnin vuoksi Jyväskylä on hyvä pysähdyspaikka, olitpa matkalla melkein minne vaan. Finlandia Hotelli Alba sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Jyväskylän Mattilanniemessä Jyväsjärven rannalla. Myös Albassa huolehditaan motoristin lisäksi myös motoristin parhaasta ystävästä. Kulkupelille löytyy katettu tila, jossa pyöräsi on hyvässä suojassa. Voit siis rauhassa nauttia kesäistä illallista näköalaravintolan terassilla ja nautiskella suomalaisesta järvimaisemasta.

Kuopion satama on idyllinen paikka.

Kuopio, Savon kesäkaupunkien helmi, on ihanteellinen kohde motoristille. Hotelli IsoValkeinen on kätevästi vitostien varrella lammen rannalla ja keskustaankin vain 10 minuutin matka. Motoristin näkökulmasta mukavaa on, että kaikki huoneet ovat maan tasalla ja pyörän saa ihan oman ikkunansa alle. Ja ajopäivän kruunaa rantasauna. Pulahdus laiturilta putsaa ne viimeisetkin matkapölyt ja kyllä on motoristin hyvä olla!

Jos järvimaisema miellyttää, kannattaa miettiä myös Saimaan seutuja kohteeksi. Imatrahan on myös jokaisen motoristin unelmakohde – kukapa ei tuntisi Pohjoismaiden suurinta katuratakilpailua, Imatranajoa. Imatralla majoitut mukavasti Imatran Kylpylässä, nautit olostasi joko hotellissa tai loma-asunnossa Saimaan rannalla. Ota päiväretkeksi Saimaan ympäriajo ja illaksi takaisin kylpylän kuohuihin ja ravintolan terassille nauttimaan hyvää illallista – houkuttelevaa eikö totta? Voisi kuvitella, että etenkin motoristinaiset nauttivat mahdollisuudesta yhdistää mieluinen harrastus myös itsensä hemmottelemiseen.

Prätkällä stadiin

Kesällä monen motoristin matkakohteena on Helsinki. Finlandia Park Hotel on vaivaton vaihtoehto motoristille idyllisessä Käpylän puutarhakaupungissa. Hotelliin on helppo ajaa ilman suurkaupungin vilinää ja hotellilta löytyy maksuton, suojainen pysäköintimahdollisuus. Hotellin saunaosastohan on tv:stä tuttu: Kauppaneuvos Paukku vieraineen saunoi juurikin Park-hotellin saunassa. Ja mikäs se on saunoessa, kun saunassa on lempeät löylyt ja oma allasosasto.

Saunan jälkeen voi kävellen tutustua viehättävään Käpylään ja nauttia illallisen suositussa hotellin Ravintola Puistossa. Jos kaupungille tekee mieli, niin ratikalla pääsee oven edestä keskustaan. Park Hotel on loistava tukikohta pääkaupunkivierailulle vaikka useammaksi päiväksi!

Mukavia kilometrejä!

Tutustu Finlandia Hotellien tarjontaan osoitteessa www.finlandiahotels.fi. Liity myös Finlandia Hotel Club -asiakkaaksi: bonusasiakkuus on ilmaista ja saat tuntuvia etuja jo ensi varauksesta unohtamatta sitä seikkaa, että samalla tuet myös aidosti kotimaisia yrityksiä.