Mustasaaressa sijaitseva powersports-tuotteiden maahantuoja sekä valmistaja Duell Bike-Center Oy -konserni on alan johtava toimija Suomessa, Skandinavian maissa sekä Baltiassa. Määrätietoisesti kasvava ja kansainvälistyvä yritys on laajentanut menestyksekkäästi toimintaansa Keski- ja Etelä Eurooppaan jo vuodesta 2019 alkaen ja nyt solmitun kaupan myötä yritys ottaa vahvasti haltuunsa ensimmäistä kertaa myös Saksan ja Hollannin markkinat.

”Toteutunut kauppa avaa meille pääsyn uudelle markkina-alueelle Benelux-maihin ja erityisesti Saksaan, joka on yksi Euroopan suurimmista markkinoista moottoripyörävarusteiden osalta. Alue on strategisesti tärkeä myös logistiikan kannalta, sillä meille kaupan mukana tuleva logistiikkakeskus mahdollistaa entistäkin nopeammat toimitukset Euroopassa. Liiketoimintamme ydinajatuksena on toimittaa tuotteitamme verkostollemme mahdollisimman nopeasti. Olen varma, että lunastamalla tämän lupauksen pystymme palvelemaan nykyisiä sekä uusia asiakkaitamme entistäkin paremmin”, kommentoi Duell Bike-Center Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä.

IGM Trading BV:n ja Grand Canyon GmbH:n perustaja Arno Gaalman on myös tyytyväinen kauppaan.

”Odotamme innolla yhteistyötämme ja olemme ylpeitä päästessämme osaksi isoa ja menestyvää konsernia. Olen varma, että Duellin kunnianhimoisten tavoitteiden sekä laadukkaiden tuotemerkkien ja etenkin heidän edustamiensa tekniikkavarusteiden ansiosta tulemme saavuttamaan kasvua nopeasti, josta samalla hyötyvät niin asiakkaat, kumppanit kuin työntekijätkin Saksassa ja Hollannissa”, iloitsee Gaalman.

Duell Bike-Center Oy on vuonna 1983 perustettu mustasaarelainen maahantuontiyritys, jonka maahantuomien ja valmistamien tuotteiden myynti tapahtuu kattavan jälleenmyyntiverkoston kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Englannissa, Espanjassa, Tsekissä, Romaniassa ja Venäjällä. Duellin maahantuontivalikoimaan kuuluvat kaikki moottoripyöräilyyn, moottorikelkkailuun ja veneilyyn kuuluvat ajovarusteet, tarvikkeet sekä varaosat. Sen lisäksi valikoimaan kuuluu ATV / UTV -tuotteiden sekä mopojen ja skoottereiden varusteet, tarvikkeet ja varaosat.

Duell on powersports-tuotteiden markkinajohtaja Pohjois-Euroopan alueella ja edustaa mm. Oakleyn, Scott:n, Alpinestarsin, HJC:n ja Schuberthin ajovarusteita sekä mm. Pirellin, Metzelerin, Dunlopin, Foxin, Brembon teknisiä tuotteita. Duell omistaa omien Sno-X, Tec-X, Sea-X, SnowPeople, Bronco, AMOQ, Sixty5, Hyper, Black Island, Qvarken, Next -tuotemerkkiensä lisäksi tunnetut ruotsalaiset Halvarssons ja Lindstrands mp-vaatevalmistajat. Konserni työllistää kansainvälisesti tällä hetkellä yli 150 työntekijää. Duellin modernit logistiikkakeskukset sijaitsevat Suomessa Mustasaaressa, Ruotsissa Tranåsissa ja Hollannissa Hengelossa.