Motoristi arvostaa reittisuunnitelmaa tehdessään mukavaa majapaikkaa, jossa voi levätä ja tankata itsensä edullisesti, karistaa matkan pölyt, ja jossa saa menopelinsä parkkiin huoneen eteen.

Finlandia Hotels -ketjun 10 hotellia sijaitsevat ympäri Suomea, joten ne osuvat sopivasti viikonlopun tai pidemmänkin reissun reitille. Sieltä on helppo hakeutua mutkaisille pikkuteille tai kiinnostavien käyntikohteiden luo.

Majoitushintaan sisältyy aina aamiainen, saunamahdollisuus sekä ilmainen pysäköinti. Ravintolapalvelutkin löytyvät kaikista hotelleista, Hotelli Hiittenharju pois lukien. Jokainen hotelli on omaleimainen – voi ollakin positiivinen yllätys, mitä kaikkea löytyy yksityisten omistamista hotelleista.

Jokaisessa Finlandia Hotellissa saa vinkkejä ja tietoa paikallisista erikoisuuksista, päiväretkikohteista ja ajoreiteistä. Hotellien henkilökunta tuntee omien alueidensa mielenkiintoisimmat paikat.

Kolme mainiota kohdetta motoristin yöpyä keskellä Suomea:

 

Nauti luonnonrauhasta Kempeleenlahden rannalla sijaitsevassa Hotel Airport Oulussa.

Nauti luonnonrauhasta Kempeleenlahden rannalla sijaitsevassa Hotel Airport Oulussa.

Finlandia Hotel Airport Oulu lentokentän läheisyydessä, Kempeleenlahden rannalla on osoittautunut sopivaksi etapiksi esimerkiksi pohjoiseen matkaaville motoristeille. Oulun seudulta löytyy hienoja päiväretkikohteita, kuten Pohjolan rengastien kohteet Kalajoelta Syötteelle (kts. pohjolanrengastie.fi).

Hotelli tarjoaa ilmaisen pysäköintipaikan ja lisäksi käytössä on pyörien pesupiste. Hotellin vieressä on luontopolku lintutornille sekä nuotiopaikalle ja hienolle hiekkarannallekin. Hotellin ravintola El Sabor on erikoistunut Espanjan herkkuihin.

Toimitusjohtaja ja yrittäjä Timo Väärälä on tyytyväinen motoristien runsauteen asiakaskunnassa.

– Viime vuonna motoristit olivat hyvin näkyvä osa asiakaskuntaa. Määrät ovat olleet kasvussa vuosi vuodelta. Motoristeille meillä onkin joka vuosi tarjouksia.

– Motoristeja on ”vähän joka lähtöön” – 3-4 kaverin porukoita, aviopareja ja yllättävän paljon yhä enemmän naisporukoitakin.

Itsekin moottoripyörän omistavan Väärälän nykyinen pyörä on viides, BMW 1300 GT.

– Ajoharrastus alkoi uudelleen jossain neljänkympin vaiheilla eli kyse ei ole “viidenkympin villityksestä”. Välissä vaan oli parikymmentä vuotta taukoa, mutta sitten innostuin uudelleen.

Hotelli IsoValkeisen terassilla voi ihailla kauniita maisemia ja pulahtaa rantasaunasta puhdasvetiseen lampeen.

Hotelli IsoValkeisen terassilla voi ihailla kauniita maisemia ja pulahtaa rantasaunasta puhdasvetiseen lampeen.

Finlandia Hotel IsoValkeinen on Kuopiossa valtatie 5:n varrella, lammen rannalla. Kuopion keskustaan on vain 10 minuutin matka. Hotellin kaikki huoneet ovat maan tasalla, ja pyörän saa parkkiin vaikka oman huoneen ikkunansa alle. Ajopäivän kruunaa rantasauna. Pulahdus laiturilta putsaa matkapölyt.

– Moottoripyöräilevien asiakkaiden määrät ovat lisääntyneet tosi hyvin, hotelliyrittäjä Mika Moisander tuumaa.

– IsoValkeiseen on tultu niin isoilla kuin pienemmilläkin moottoripyörillä, ja mp-kerhojen ryhmiä oli viime vuoden aikana useita. 30-40 pyörää on parhaimmillaan ollut pihalla. Tälle vuodellekin on useita ryhmävarauksia Yamaha-, Harrikka- ja BMW-kerhoilta.

Moisander lupaa tarvittaessa järjestää illanviettoja ja ohjelmaa, vaikka ryhmät tuntuvatkin olevan hyvin omavaraisia.

– Ryhmät ovat usein parikin yötä meillä, ja niitä varten rakennetaan kyllä ruoka- ja juomapaketit. Usein ne tulevat perjantaina, lauantai on ajelupäivä, ja sunnuntaina on kotiinpaluu.

Jyväsjärven rannalla sijaitsevan Hotelli Alban näköalaterassilla nautit hyvästä ruoasta ja kesätunnelmasta.

Jyväsjärven rannalla sijaitsevan Hotelli Alban näköalaterassilla nautit hyvästä ruoasta ja kesätunnelmasta.

Keskeisen sijainnin vuoksi Jyväskylä on hyvä pysähdyspaikka, olipa matkalla melkeinpä minne vaan. Finlandia Hotel Alba sijaitsee Valtatie 4:n varrella Jyväsjärven rannalla.

– Hotelli Albassa on aina käynyt mukavasti moottoripyöräilijöitä, ja olemme järjestäneet vuosien varrella myös erilaisia moottoripyöräilijöiden kokoontumisia, toimitusjohtaja Katri Paakkari luonnehtii. Korona-aikana kotimaisten pyöräilijöiden osuus lisääntyi.

Myös Albassa huolehditaan motoristin kulkupeleistä - niille löytyy katettu tila, jossa ajopeli on hyvässä suojassa.

– Saamme motoristeilta positiivista palautetta majoituksen helppoudesta ja kotoisuudesta, herkullisesta ruoasta sekä katospaikoista ja isosta järvinäköalaterassista. Ja myös saunasta ja uinnista Jyväsjärvessä, Paakkari tuumaa.

Paakkari kehuu motoristien olevan asiakkaina rentoja lomalaisia, jotka useimmiten viettävät illan ruokaillen, rentoutuen terassilla ja majoittuvat yöksi matkallaan pohjoiseen tai etelään. Hän suositteleekin varaamaan majoituksen jo ennakkoon, sillä kesän ajalle on Hotelli Albaan tehty jo viime vuotta enemmän varauksia.

– Hyvä idea on myös viipyä hieman pidempään ja tutustua Jyväskylään vaikkapa Alban polkupyörillä.

Finlandia Hotels -ketjun 10 hotellia sijaitsevat ympäri Suomea, joten ne osuvat sopivasti viikonlopun tai pidemmänkin reissun reitille.

Finlandia Hotels -ketjun 10 hotellia sijaitsevat ympäri Suomea, joten ne osuvat sopivasti viikonlopun tai pidemmänkin reissun reitille.

 

Nämäkin Finlandia Hotel -ketjun hotellit kannattaa kokea:

Seinäjoella Nurmon puolella sijaitseva Finlandia Hotel Fooninki on kätevästi valtatie 67:n varrella. Seinäjoen keskustaan on lyhyt matka. Seinäjoella voi osallistua vaikka opastetulle kävelykierrokselle arkkitehti Alvar Aallon jalanjäljissä (lisätiedot visitseinajoki.fi) ja kierroksen jälkeen onkin mukava nautiskella hotellin kattoterassilla virkistävä juoma ja maittava illallinen.

Finlandia Hotel Hiittenharjun päärakennus Satakunnan Harjavallassa tuhoutui viime vuonna tulipalossa, mutta huoneet eivät vaurioituneet. Hiittenharjusta voi helposti ajella vaikka ihailemaan Vanhaa Raumaa tai nauttimaan Yyterin rannoista Porissa. Hiittenharjun huoneet ovat rivitalomaisia, joten moottoripyörän saa katoksen alle, aivan oven eteen.

Finlandia Hotel Aquarius Uudessakaupungissa Varsinais-Suomessa on meren rannalla kävelymatkan päässä Kaupunginlahden rannalta. Täällä voit nauttia hyvästä ruoasta, kylmistä juomista ja ihailla merellistä satamatunnelmaa.

Imatra on Saimaan ihailijoiden lisäksi myös motoristille hieno kohde – kisataanhan paikkakunnalla tänä kesänä Pohjoismaiden suurin katuratakilpailu Imatranajo. Ajot ovat perjantaista sunnuntaihin 1.-3. heinäkuuta. Samalla vietetään Imatranajon 60-vuotisjuhlia ja paikalle odotetaan 50 000 kisavierasta.

Motoristi voi majoittua Finlandia Hotel Imatran Kylpylässä joko hotellissa, loma-asunnossa tai huvilassa Saimaan rannalla.

Samalla voi hemmotella itseään pienellä kylpylälomalla. Kylpylän käyttö sisältyy aina majoituksen hintaan.

Moni motoristi kruisailee mielellään muita kuin valtateitä pitkin. Finlandia Hotel Lumiainen Kankaanpäässä ja Finlandia Hotel Seurahuone Riihimäellä tarjoavat sopivan taukopaikan heille.

Helsinki taas on kesäisin monen motoristin matkakohde. Finlandia Park Hotel Helsinki on vaivaton vaihtoehto motoristille idyllisessä Käpylässä. Hotellin mainion ja legendaarisen Kauppaneuvos Paukun saunan ja uinnin jälkeen voi tutustua viehättävään Käpylään. Parkki sopii tukikohdaksi pääkaupunkivierailulle vaikka useammaksi päiväksi.

Ilmaiseen Clubiin liittymällä saat heti säästöjä

Liittymällä ilmaisen Finlandia Hotel Clubin asiakkaaksi, hyödyt ja säästät heti. Jäsenyys aktivoituu jo ensimmäisestä käynnistä Finlandia Hotelleissa. Klubijäsen ansaitsee pisteitä tekemällä huonevarauksen omaan käyttöön joko Finlandia Hotels -kotisivujen kautta tai varaamalla huoneen suoraan hotellista. Kaikissa hotelleissamme huonehintaan kuuluu aamiainen, langaton internetyhteys sekä maksuton pysäköintimahdollisuus. Imatran Kylpylässä huonehintaan kuuluu lisäksi kylpyläosaston käyttö.

Bonuspisteitä kertyy myös ruokaillessa hotellien ravintoloissa. Clubilaisena saa 10-20 prosentin alennuksen ravintolaostoksista (ei alkoholi- ja tupakkatuotteista) riippuen bonustasosta.

Bonuksista tarkemmin täällä

Tutustu Finlandia Hotellien tarjontaan täällä.

Tutustumistarjous:

Nyt tutustumistarjouksena uusille asiakkaille 2 hh alkaen 78 €/vrk, Finlandia Hotel Imatran Kylpylä Spa alkaen 95 €/vrk. Huoneita rajoitetusti.

Varaa majoitus suoraan Finlandia Hotels -ketjun hotelleista:

  • Hotel Airport Oulu, Kempele, 08 514 5100, sales@airporthotel.fi
  • Hotel Alba, Jyväskylä, 014 636 311, info@hotellialba.fi
  • Hotel Aquarius, Uusikaupunki, 02 841 3123, hotelli@hotelliaquarius.fi
  • Hotel Fooninki, Seinäjoki, 06 421 7700, myynti@hotellifooninki.fi
  • Hotel Hiittenharju, Harjavalta, 02 531 1600, hotelli@hotellihiittenharju.fi
  • Hotel Imatran Kylpylä Spa, Imatra, 020 710 0500, myynti@imatrankylpyla.fi
  • Hotel IsoValkeinen, Kuopio, 017 539 6100, sales@isovalkeinen.com
  • Hotel Lumiainen, Kankaanpää, 02 578 8240, hotel@lumiainen.fi
  • Hotel Riihimäen Seurahuone, Riihimäki, 019 716 270, myynti@seurahuone.fi
  • Park Hotel Helsinki, Helsinki, 09 799 755, parkhotel@park.fi

 

Huom: edit 17.5. klo 10.40: vaihdettu oikeat kuvat ja lisätty yhteystiedot.