J. Rinta-Joupin käytettyjen moottoripyörien kauppa on ottanut viime aikoina valtavia edistysaskeleita. Tänä vuonna niiden kappalemääräinen myynti on liki viisinkertaistunut ja valikoima yli tuplaantunut vuoden takaiseen verrattuna. Lisäksi käytettyjen moottoripyörien osuus koko autoliikeketjun myynnistä on kasvanut 4 prosenttia vuodesta 2021.

Kuluvan vuoden myydyimpiä moottoripyörämerkkejä ovat järjestyksessä: Yamaha, Honda ja Harley-Davidson. Näistä myydyin yksittäinen malli on Honda CBR.

Myyntijohtaja Markku Ala-Hakunin mukaan käytettyjen moottoripyörien kaupan positiivinen vire kumpuaa niiden myynti- ja ostotoimintaan tehdyistä voimakkaista satsauksista.

– Edellisvuonna käytettyjen moottoripyörien ostotoimintaan panostettiin valtavasti ja tuotteita hankittiin sisään strategisesti oikeaan aikaan, ennen vilkkainta sesonkia. Mennyt kesä antoi selvää signaalia siitä, että käytetyille moottoripyörille riittää kysyntää valtakunnallisesti. Rinta-Jouppi Bike tulee vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään ja tarjoaa erittäin laajan ja monipuolisen valikoiman käytettyjä moottoripyöriä kaikista tuoteryhmistä. Saman katon alla onnistuu moottoripyörän ostaminen, myyminen sekä vaihtaminen. Meillä vaihtokauppa ei ole tuoteryhmästä riippuvaista, eli moottoripyörän vaihto onnistuu niin henkilöautoon, pakettiautoon tai vaikkapa matkailuautoon. Ja myös toisinpäin – esimerkiksi auton voi vaihtaa moottoripyörään.

Uusi aluevaltaus tuo mukanaan kunnianhimoiset tavoitteet

Suuri käytettyjen moottoripyörien myymälä, Rinta-Jouppi Bike, tulee sijaitsemaan Espoon Niittykummussa, osoitteessa Niittymaantie 8, jossa vuodesta 2021 saakka ketjun kaupallinen toiminta on keskittynyt vaihtoautojen myyntiin. Käytettyjen autojen myynti yksikössä ei suinkaan lakkaa, vaan sen rinnalle astuvat nyt entistä vahvemmin kaksipyöräiset kulkuneuvot.

– Käytetyt moottoripyörät ovat meille kaupallisesti potentiaalinen tuoteryhmä ja tulemme panostamaan niiden myynti- ja ostotoimintaan jatkossa vieläkin vahvemmin. Espoon Rinta-Jouppi Bike -myymälään tavoittelemme vuoden loppuun mennessä noin 200 pyörän valikoimaa. Määrä tulee kasvamaan kevättä kohti, jotta varastomme on riittävän monipuolinen ennen kiireisintä myyntisesonkia. Tavoitteenamme on olla Uudenmaan isoin käytettyjen moottoripyörien kauppa, toteaa Ala-Hakuni.