Finlandia Hotels -ketjun 10 hotellia sijaitsevat ympäri Suomea, joten ne osuvat sopivasti viikonlopun tai pidemmänkin reissun reitille. Sieltä on helppo hakeutua mutkaisille pikkuteille tai kiinnostavien käyntikohteiden luo.

Yksilöllisten Finlandia Hotellien majoitushintaan sisältyy aina runsas aamiainen, internetyhteys sekä ilmainen pysäköinti. Ravintola ja/tai kahvilapalvelutkin löytyvät kaikista hotelleista. Jokainen hotelli on omaleimainen – voi ollakin yllätys, mitä muuta löytyy yksityisten omistamista hotelleista.

Jokaisessa Finlandia Hotellissa saa vinkkejä ja tietoa paikallisista erikoisuuksista, päiväretkikohteista ja ajoreiteistä. Hotellien henkilökunta tuntee omien alueidensa mielenkiintoisimmat paikat.

Seuraavassa kolme mainiota kohdetta motoristin yöpyä keskellä Suomea:

Finlandia Hotel Airport Oulu: "puolimatkan krouvi 

Finlandia Hotel Airport Oulu lentokentän läheisyydessä, Kempeleenlahden rannalla, on sopiva ”puolimatkan krouvi” esimerkiksi pohjoiseen matkaaville motoristeille. Oulun seudulta löytyy hienoja päiväretkikohteita, kuten Pohjolan rengastien kohteet Kalajoelta Syötteelle (kts. pohjolanrengastie.fi).

Hotelli tarjoaa ilmaisen pysäköintipaikan ja lisäksi käytössä on pyörien pesupiste. Hotellin vieressä on suosittu luontopolku lintutornille sekä nuotiopaikalle ja hienolle hiekkarannallekin. Hotellin ravintola El Sabor on erikoistunut Espanjan herkkuihin.

Toimitusjohtaja ja yrittäjä Timo Väärälä on tyytyväinen motoristien runsauteen asiakaskunnassa.

– Viime vuonna motoristit olivat hyvin näkyvä osa asiakaskuntaa. Määrät ovat olleet kasvussa vuosi vuodelta. Motoristeille meillä onkin joka vuosi tarjouksia.

– Motoristeja on ”vähän joka lähtöön” – 3-4 kaverin porukoita, aviopareja ja yllättävän paljon yhä enemmän naisporukoitakin.

Itsekin moottoripyörän omistavan Väärälän nykyinen pyörä, BMW 1300 GT, on viides.

– Ajoharrastus alkoi uudelleen jossain neljänkympin vaiheilla eli kyse ei ole “viidenkympin villityksestä”. Välissä vaan oli parikymmentä vuotta taukoa, mutta sitten innostuin uudelleen.

Finlandia Hotel IsoValkeinen, Kuopio

Hotelli IsoValkeisen terassilla voi ihailla kauniita maisemia ja pulahtaa rantasaunasta puhdasvetiseen lampeen.

Hotelli IsoValkeisen terassilla voi ihailla kauniita maisemia ja pulahtaa rantasaunasta puhdasvetiseen lampeen.

Finlandia Hotel IsoValkeinen on Kuopiossa valtatie 5:n varrella, lammen rannalla. Kuopion keskustaan on vain 10 minuutin matka. Hotellin kaikki huoneet ovat maan tasalla, ja pyörän saa parkkiin vaikka oman huoneen ikkunansa alle. Ja ajopäivän kruunaa rantasauna. Pulahdus laiturilta putsaa matkapölyt.

– Moottoripyöräilevien asiakkaiden määrät ovat lisääntyneet tosi hyvin, hotelliyrittäjä Mika Moisander tuumaa.

- IsoValkeiseen on tultu niin isoilla kuin pienemmilläkin moottoripyörillä, ja mp-kerhojen ryhmiä oli viime vuoden aikana useita. 30-40 pyörää on parhaimmillaan ollut pihalla. Tänäkin vuonna ensimmäinen Harrikka-kerho aloitti kokoontumiset jo toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Moisander lupaa tarvittaessa järjestää illanviettoja ja ohjelmaa, vaikka ryhmät tuntuvatkin olevan hyvin omavaraisia.

– Ryhmät ovat usein parikin yötä meillä, ja niitä varten rakennetaan kyllä ruoka- ja juomapaketit. Usein ne tulevat perjantaina, lauantai on ajelupäivä, ja sunnuntaina on kotiinpaluu.

Finlandia Hotel Alba, Jyväskylä

Jyväsjärven rannalla sijaitsevan Hotelli Alban näköalaterassilla nautit hyvästä ruoasta ja kesätunnelmasta.

Jyväsjärven rannalla sijaitsevan Hotelli Alban näköalaterassilla nautit hyvästä ruoasta ja kesätunnelmasta.

Keskeisen sijainnin vuoksi Jyväskylä on hyvä pysähdyspaikka, olipa matkalla melkeinpä minne vaan. Finlandia Hotel Alba sijaitsee Valtatie 4:n varrella, Jyväsjärven rannalla.

– Hotelli Albassa on aina käynyt mukavasti moottoripyöräilijöitä, ja olemme järjestäneet vuosien varrella myös erilaisia moottoripyöräilijöiden kokoontumisia, toimitusjohtaja Katri Paakkari luonnehtii.

Myös Albassa huolehditaan motoristien kulkupeleistä - niille löytyy katettu tila, jossa ajopeli on hyvässä suojassa.

– Saamme motoristeilta positiivista palautetta majoituksen helppoudesta ja kotoisuudesta, herkullisesta ruoasta sekä katospaikoista ja isosta järvinäköalaterassista. Ja myös saunasta ja uinnista Jyväsjärvessä, Paakkari tuumaa.

Paakkari kehuu motoristien olevan asiakkaina rentoja lomalaisia, jotka useimmiten viettävät illan ruokaillen, rentoutuen terassilla yhden yön matkallaan pohjoiseen tai etelään.

– Hyvä idea on myös viipyä hieman pidempään ja tutustua Jyväskylään vaikkapa Alban polkupyörillä.

Finlandia Hotels -ketjun 10 hotellia sijaitsevat ympäri Suomea, joten ne osuvat sopivasti viikonlopun tai pidemmänkin reissun reitille.

Finlandia Hotels -ketjun 10 hotellia sijaitsevat ympäri Suomea, joten ne osuvat sopivasti viikonlopun tai pidemmänkin reissun reitille.

Nämäkin Finlandia Hotels -ketjun hotellit kannattaa kokea:

Seinäjoella Nurmon puolella sijaitseva Finlandia Hotel Fooninki on kätevästi valtatie 67:n varrella. Seinäjoen keskustaan on lyhyt matka. Seinäjoella voi osallistua vaikka opastetulle kävelykierrokselle arkkitehti Alvar Aallon jalanjäljissä (lisätiedot: visitseinajoki.fi). Kierroksen jälkeen onkin mukava nautiskella hotellin kattoterassilla virkistävä juoma ja maittava illallinen.

Finlandia Hotel Aquarius Uudessakaupungissa Varsinais-Suomessa on meren rannalla, kävelymatkan päässä Kaupunginlahden rannalta. Täällä voit nauttia hyvästä ruoasta, kylmistä juomista ja ihailla merellistä satamatunnelmaa.

Imatra on Saimaan ihailijoiden lisäksi myös motoristille hieno kohde – kisataanhan paikkakunnalla tänä kesänä Pohjoismaiden suurin katuratakilpailu Imatranajo. Ajot järjestetään lauantaista sunnuntaihin 1.-2. heinäkuuta.

Motoristi voi majoittua Finlandia Hotel Imatran Kylpylässä joko hotellissa, loma-asunnossa tai huvilassa Saimaan rannalla. Samalla kertaa voi nauttia mahdollisuudesta yhdistää harrastus ja itsensä hemmotteleminen. Kylpylän käyttö sisältyy aina majoituksen hintaan.

Moni motoristi kruisailee mielellään muita kuin valtateitä pitkin. Finlandia Hotel Lumiainen Kankaanpäässä, Satakunnan pohjoisosassa, ja Finlandia Hotel Pietari Kylliäinen Savonlinnassa tarjoavat sopivan taukopaikan heille. Hotelli Pietari Kylliäisestä on vain muutaman sadan metrin matka historialliseen Olavinlinnaan.

Helsinki ja pääkaupunkiseutu yleensäkin on kesäisin monen motoristin matkakohde. Finlandia Park Hotel Helsinki on vaivaton vaihtoehto motoristille idyllisessä Käpylässä. Hotellin legendaarisen Kauppaneuvos Paukun saunan ja uinnin jälkeen voi tutustua viehättävään Käpylään ja nauttia illallisen hotellin Ravintola Puistossa. Park Hotel sopii tukikohdaksi pääkaupunkivierailulle vaikka useammaksi päiväksi.

Oivaksi tukikohdaksi sopii myös Finlandia Hotel Tikkurila, mutkaton hotelli, jossa on sauna sekä majoittuville maksuton aamiainen ja pysäköinti. Hotelli on aivan Tikkurilan urheilupuiston naapurissa, reilun kilometrin päässä Tikkurilan keskustasta, viitisen kilometriä Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja kolmen kilometrin päässä tiedekeskus Heurekasta.

Liity ilmaiseen Finlandia Hotel Clubiin – helposti

Voit liittyä ilmaiseen Finlandia Hotel Clubiin Finlandia Hotels -kotisivujen tai varaamalla huoneen suoraan hotellista. Jäsenyys aktivoituu jo ensimmäisestä käynnistä Finlandia Hotelleissa. Bonusasiakaskorttinasi toimii puhelimeen ladattava digitaalinen bonuskortti. Muovista korttia ei siis tarvita.

Kaikissa hotelleissamme huonehintaan kuuluu aamiainen, langaton internetyhteys sekä maksuton pysäköintimahdollisuus. Klubijäsen ansaitsee pisteitä suorista majoitusvarauksista.

Bonuspisteitä kertyy myös ruokaillessa hotellien ravintoloissa ja kahviloissa. Klubilaisena saat 10-20 prosentin alennuksen ravintolaostoksista (ei alkoholi- ja tupakkatuotteista) riippuen bonustasosta. Bonusasiakkaille on myös erikoistarjouksia.

Bonuspisteet voit käyttää ostoksiin ja palveluihin hotelleissamme ja verkkokaupassamme. Pisteet ovat voimassa 24 kuukautta ansaitsemiskuukaudesta lähtien.

Bonuksista tarkemmin: www.finlandiahotels.fi/bonus

Tutustu Finlandia Hotellien tarjontaan osoitteessa www.finlandiahotels.fi.

Clubilaisen hinta: 2hh alkaen 78 €/vrk, Finlandia Park Hotel Helsinki alkaen 88 €/vrk, Finlandia Hotel Imatran Kylpylä Spa alkaen 95 €/vrk. Huoneita rajoitettu määrä.

Varaa majoitus Finlandia Hotels -ketjun hotelleista:

  • Hotel Airport Oulu, Kempele, puh. 08 514 5100, sales@airporthotel.fi
  • Hotel Alba, Jyväskylä, puh. 014 636 311, info@hotellialba.fi
  • Hotel Aquarius, Uusikaupunki, puh. 02 841 3123, hotelli@hotelliaquarius.fi
  • Hotel Fooninki, Seinäjoki, puh. 06 421 7700, myynti@hotellifooninki.fi
  • Hotel Imatran Kylpylä Spa, Imatra, puh. 020 710 0500, myynti@imatrankylpyla.fi
  • Hotel IsoValkeinen, Kuopio, puh. 017 539 6100, sales@isovalkeinen.com
  • Hotel Lumiainen, Kankaanpää, puh. 02 578 8240, hotel@lumiainen.fi
  • Park Hotel Helsinki, Helsinki, puh. 09 799 755, parkhotel@park.fi
  • Hotel Pietari Kylliäinen, Savonlinna, puh. 015 518 30, myynti@pietarikylliainen.fi
  • Hotel Tikkurila, Vantaa, puh. 043 825 2928, hotelli@hotellitikkurila.fi


Lisätiedot: Finlandia Hotels, puh. 09 684 1440, sales@finlandiahotels.fi