Biketeam myy kolmen merkin uusia malleja, BMW:n Kawasakin ja Triumphin kaikissa kolmessa myymälässään eli Raisiossa, Tampereella ja Vantaalla

Tampereen Pirkkalassa, Raisiossa ja Vantaalla toimiva yritys myy uutena kolmea eri merkkiä: BMW:tä, Kawasakia ja Triumphia.

– Meillä käy pyöräkauppa hyvin, kun myynnissä on kolme merkkiä, joista kaikilla on kiinnostavia uutuuksia. Myös vaihtopyörien kysyntä on kova. Haluaisimme niitä lisää, ja olisimme valmiita tietenkin ottamaan niitä vaihdossa, mutta erityisesti ostamaan niitä suoraan, Tomi Kurkilahti kertoo.

– Biketeamilla on muutenkin varmasti eniten demopyöriä maassa, kun meillä on kolmen merkin uutuudet koeajettavissa kaikissa kolmessa myymälässämme. Asiakkaidemme on helppo järjestää koeajot silloin, kun heille parhaiten sopii. Koeajon voi varata etukäteen, mutta voi myös tulla vain katsomaan, mikä on tilanne.

Huoltokirjalla iso merkitys

Mitkä kriteerit teillä on käytetyn pyörän ostamiselle? Miten uusi sen pitää olla?

– Pyörän ei tarvitse olla uudenkarhea. Meille käy hyväkuntoinen käytetty, jos kilometrejä on mittarissa kohtuullisesti ja asiakas pystyy todistamaan pyörän kunnon, Kurkilahti vakuuttaa.

– Meillä on oikeasti tarve löytää hyviä pyöriä. Kun haluaa tarjota meille pyörää, niin meihin voisi mieluiten ottaa yhteyttä sähköpostitse, puhelimet ruuhkautuvat muutenkin helposti.

Tomi Kurkilahti.

Tomi Kurkilahti kertoo, että käytetyn huoltokirjan on hyvä olla kunnossa. 'Haluamme pitää laadun korkeana'.

Kurkilahti kertoo, että yrityksen omat merkit ovat käytettyjä hankittaessa etusijalla.

– Pyörän huoltohistoria on nykyään enemmän ja enemmän arvossaan, Kurkilahti huomauttaa. – Siksikin omien merkkiemme pyörät kiinnostavat, sillä näemme enemmän niiden historiaa. Toinen asia on ajettujen kilometrien määrä, niitä saisi olla kohtuullisesti. Suoraostossa sillä on merkitystä, vaihdossa otamme tietenkin myös enemmän ajettuja.

– Haluamme pitää laadun korkeana. On kaikile mukavampaa, ettei tarvitse jännittää, vaan voi katsoa kaveria silmiin kaupanteon jälkeenkin. Tietenkin, jos jotain tulee, niin hoidamme sen kuntoon asianmukaisesti. Ainahan teknisten laitteiden kyseessäollessa jotain yllättävää voi sattua, Kurkilahti sanoo.

Myyntitili on yksi vaihtoehto

Biketeamilla on asiakkailleen tarjolla myös myyntitili- ja myyntisäilytysvaihtoehto.

– Mikäli asiakas haluaa myydä pyöränsä, mutta emme pääse yhteisymmärrykseen hinnasta, niin pyörän voi jättää meille myyntitiliin, jos se on sellainen, että haluamme ottaa sen. Provisio pyörän myynnistä on 8% ja veloitamme pienen säilytysmaksun. Pyörä on ostajalle normaalissa kuluttajansuojassa ja siihen voidaan myös vaihdossa ottaa toinen pyörä ja rahoittaa kauppa. Myymme sitä kuin omaamme, Kurkilahti kertoo.

Voit tutustua Biketeamin käytettyjen pyörien ostomekanismiin heidän sivuillaan täällä.  Samalta sivulta löydät myös tiedot, miten toimia, jos haluat laittaa pyöräsi heille myyntitiliin.

Biketeamin kotisivulle pääset puolestaan tästä.

Biketeam

Voit tuoda pyöräsi Biketeamiin myös myyntitiliin. Silloinkin sitä myydään kuin liikkeen omaa pyörää.

Moottoripyörä- ja mopomyyntiä vuodesta 1992

Kurkilahti on perustanut Biketeamin 1992. Tällä hetkellä se toimii kolmella paikkakunnalla, Tampereella, Raisiossa ja Vantaalla.

– Yrityksen toimintaa on pikku hiljaa laajennettu, ja kaikissa toimipaikoissa on myös merkkihuolto, mikä nykyään on iso osa palvelua. Olemme yrittäneet pitää asiakkaista hyvää huolta. Päätavoitteemme on palvella heitä niin hyvin, että he ovat aidosti tyytyväisiä.

– Osa tätä toimintaa on mm. meiltä uuden pyörän ostavien asiakkaiden VIP-asiakasohjelma.

– Olemme myös puhtaasti mopo- ja moottoripyöräliike, ja haluamme sellaisena pysyäkin, Kurkilahti vakuuttaa. – Haasteena on tietysti alan sesonkiluonteisuus, mutta toisaalta meillä on hyvät merkit.

Kaikissa kolmessa myymälässä on tarjolla samat merkit: moottoripyöristä BMW, Kawasaki ja Triumph ja mopoista Peugeot ja Drac. "Mopo- ja skootterimyynnin ykköset" kuten Kurkilahti asian esittää.

Yritys työllistää vakituisesti keskimäärin 35 työntekijää, kesällä enemmänkin. Vuotuinen liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa.