Royal Enfield Himalayan julkistettiin ensi kerran vuonna 2016. Kiinnostava uutukainen kärsi alkuun liian nopeasta kehitysaikataulusta, ja siten lastentaudeista, mutta ne saatiin aikanaan ratkaistua. Sen jälkeen siitä tulikin merkin faneille de facto -adventurepyörä.

Pyörästä puuttuu kuitenkin edelleen tehoa ja vääntöä. Asiaa paikkaamaan on tulossa vahvemmalla moottorilla varustettu Himalayan 450. Tihkuneiden tietojen mukaan moottorin kuutiotilavuus on 450 cm3 nykyisen 411 cm3 sijaan. Lisäksi moottori on nestejäähdytteinen kun nykyinen on ilma-öljyjäähdytteinen.

Tulevan moottorin teho on noin 40 hv ja vääntö 45 Nm, kun vastaavat luvut nykyisellä moottorilla ovat 24 hv ja 32 Nm. Kasvaneen kuutiotilavuuden lisäksi moottorin viritysaste on selvästi korkeampi.

Kyky edetä moottoritienopeuksilla on entistä parempi kiitos vahvemman moottorin sekä kuusipykäläisen vaihteiston. Tukevampi vääntö puolestaan parantaa ajoa vuoristoteillä.

Elektroniikkaan on panostettu. Takapyörän ABS:ää ei enää tarvitse erikseen kytkeä pois päältä offroad-ajossa, vaan Offroad-ajotapavalinta kytkee sen automaattisesti pois päältä.

Polttoainetankin kokoa on kasvatettu 5 litraa 20 litraan, mikä parantaa matkakäyttöä.

Mittaristo on täysin moderni tft-näyttöineen, mutta vielä ei ole tiedossa, onko se mustavalkoinen vai värillinen. 

Pyörän odotetaan olevan varustettu 21" etu- ja 17" takavanteella. Renkaiden pitäisi olla aiempaa sopivammat myös maastopainotteiseen ajoon.

Himalayan 450:ssä on vahvempi runko, joten se kantaa paremmin myös kuormaa eli matkatavaroita.

Himalayan 450 Raid

Royal Enfield on samanaikaisesti kehittämässä mallista vielä paremmin maastoon sopivaa versiota, Himalayan 450 Raidia. Siinä pitäisi olla enemmän tehoa. maastopainotteisempi ja tukevampi jousitus sekä ominaisuuksia, jotka saisivat pyörän tuntemaan olonsa kotoisaksi Dakar-rallissa.

Tämän version odotetaan tulevan myyntiin 2025-2026, kun perusmallin pitäisi tulla tuotantoon varsin pian. Vakoilukuvat näet Rushlanen sivuilla.

Aiheesta aiemmin:

Royal Enfield päivitti Himalayan adventure-malllinsa Euro 5 -kelpoiseksi

Royal Enfield juhlisti 120-vuotistaivaltaan retkikunnalla Etelänavalle Himalayan-malleilla

Royal Enfieldin uusi Himalayan-malli ongelmissa - asiakas valitti 40 valmistusviasta

Royal Enfield Himalayan: toisenlainen seikkailupyörä tosi karuihin oloihin