JVLT 014 ei ole pelkästään moottoripyörä, vaan se on nimenomaan huonekalu, kerrotaan Joe Velluton moottoripyörähuonekaluista kertovalla sivustolla. "Se on syntynyt Joe Velluton muotoilustudion ja NorthEastCustom Paduan yhteisessä työpajassa ja se tuo näkyviin kahden eri maailman olemassaolon, jotka tässä ikäänkuin kietoutuvat yhdeksi", kerrotaan sivustolla suurieleisesti.

Helmitaulu on kiva kierroslukumittarin paikalla.

NorthEastCustom Paduaa pyörittävät veljekset Diego ja Riccardo suurella intohimolla, joka muistuttaa paljon enemmän designstudion toimintaa kuin pelkkää pyörien kustomointiin erikoistunutta toimintaa.

Oheisten kuvien mukaiset pyörät suunniteltiin Milanon muotiviikoille, ja kyse on moottoripyörän kaltaisesta objektista.

Yksinään sopivasti moottoripyörän näköinen.

"Pyörää inspiroi huonekalujen maailmassa se, että siitä tulee muitten esineitten seassa ihailtava kohde, ja näin samalla jäädytetään sen liikkuva luonne", Velluto kertoo. 

Huonekalupyörän osat on keksitty uudelleen muista talon osoista. Ajovalo on ottanut muotoonsa vaikutteita klassisista pöytälampuista, ja sitä voi käyttää vaikka lukulamppuna. Tankin on ajateltu olevan nestesäiliö ja siksi se on lasiastia, joka on suljettu korkilla. Samoin mittariston tilalla on helmitaulu, laskemisen arkkityyppi.

Normaalisti moottoripyörä symboloi liikkuvuutta, ja suuria nopeuksia, kuljettajan vapaudentunnetta, mutta kaikki nämä on nyt valjastettu liikkumattomaksi JVLT014-huonekalussa palvelemaan äärimmäistä kustomoinnin visiota ja estetiikkaa. Mitä mieltä olet?

Joe Velluton muista suunnittelutöistä saat käsitystä vierailemalla hänen kotisivuillaan.

Joe Velluton muita suunnittelutöitä.