Keräys Daniel Hegartyn poikien tulevaisuuden varmistamiseksi aloitettiin, kun selvisi, että rataonnettomuudessa kuolleen MotoGP-kuljettajan vakuutusyhtiö kieltäytyy maksamasta korvauksia tämän perikunnalle. Vakuutusyhtiön mukaan sen ei tarvitse maksaa, koska "onnettomuus sattui Euroopan ulkopuolella".

JustGiving-joukkorahoitussivustolle on pantu pystyyn kampanja varojen keräämiseksi Hegartyn pojille kun vakuutusyhtiön kanta ja se, että lapsilta jäävät vakuutuskorvaukset saamatta, selvisi.

Nottinghamista kotoisin ollut 31-vuotias Hegarty osallistui marraskuussa Kiinassa Macaussa järjestettyyn MotoGP-sarjan kisaan Topgun Racing Hondan pyörällä, kun hän menetti pyöränsä hallinnan ja törmäsi rata-aitaan, menetti törmäyksessä kypäränsä ja kärsi kuolettavista vammoista. Kisa liputettiin loppuneeksi heti, eikä sitä käynnistetty uudelleen. Daniel menetti henkensä ambulanssissa matkalla sairaalaan.

Daniel veli Joe Hegarty kertoo kampanjan sivuilla, että "Daniel oli lahjakas ja sitoutunut mp-kisakuljettaja, mutta aina ja ensisijaisesti hän oli omistautunut isä kahdelle nuorelle pojalleen, 10-vuotiaalle Evanille ja 3-vuotiaalle Flynnille".

"Sen jälkeen kun Danielin henkivakuutusyhtiö kieltäytyi maksamasta, koska hänen kuolemansa sattui Euroopan ulkopuolella, tämä JustGiving-sivu on pystytetty nostamaan rahaa Danielin kahdelle nuorelle pojalle auttamaan heitä heidän tulevaisuutensa rakentamisessa, koska valitettavasti heidän isänsä ei voi sitä tehdä."

Danielin naisystävä ja Evanin ja Flynnin äiti Lucy Draycott kertoi menettäneensä elämänsä rakkauden.

– Meidän piti muuttaa Macaun jälkeen. Kerroin hänelle kun hän lähti saman, mitä aina tapasin sanoa hänelle: jos vahingoitat itseäsi, vahingoitan sinua kaksi kertaa kovemmin. Kun hän lähti, hän sanoi minulle:'Tapaamme isossa talossa, Luce', ja nyt tiedän, että hän kaikkiaan tarkoitti eri taloa."

Mikäli haluat kantaa kortesi kekoon Daniel Hegartyn lasten eteen, voit tehdä sen JustGiving.comin joukkorahoitussivustolla täällä. JustGiving on lahjoittamiseen erikoistunut sosiaalinen joukkorahoitussivusto, kerrotaan sen aiheesta lähettämässä tiedotteessa.

Aiheesta aiemmin: Brittikuljettaja Daniel Hegarty menehtyi Macaun MotoGP-kisassa