Ensimmäisenä Suomesta Tuusulasta jo viime vuoden puolella jengitilat hankkineen Ruff Rydersin toiminta perustuu gangsta- ja rap-ideologiaan.

Poliisi pelkää uusien kansainvälisten moottoripyöräjengien tunkeutumiset perinteisten jengien rinnalle aiheuttavan väkivaltaisia välienselvittelyjä.

Kuten muutkin jengit, Helvetin Enkelit, Bandidokset ja Cannonballit, myös Ruff Ryders on kotoisin Yhdysvalloista. Viimemainittu eroaa näistä kuitenkin siinä, että sen jäsenyyden edellytyksenä ei ole Harley-Davidson tai jokin muu amerikkalainen mp-merkki, vaan heidän kalustonsa on enemmän bomber-henkisiä voimakkaita katupyöriä.

Ruff Rydersin jäsenen tunnistaa liivinselän isosta hopeisesta tribaalinmuotoisesta R-kirjaimesta.

Ruff Rydersia ei pidetä yhtä suurena uhkana yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle kun Saturadahia, joka on väkivaltajengi. Saturadah on kotoisin Hollannista ja se pitää Bandidosia ystäväjenginään, ja on avoimesti kertonut haastavansa Hells Angelsit. Väkivaltaisia yhteydenottoja on jo ollut Tanskassa ja Saturadah-jengin jäseniä tuomittiin vankilaan pari vuotta sitten Ruotsin suurimmasta kokaiinin salakuljetuksesta.

Saturadahin verkkosivuissa Suomi on merkattu sille kuuluvaksi, ja Suomen keskusrikospoliisikin tiedotti tammikuun alussa, että jengi saattaa pian rantautua maahamme.

Jengisotia ja värväämisiä

1990-luvulla moottoripyöräjengit taistelivat Suomessakin reviireistään ja ottivat verisesti yhteen jopa singoin. Nykyään niiden kesken näyttää Suomessa vallitsevan aselepo, myös enkeleitten ja bandiittien. 

Poliisi suhtautuu Iltalehden mukaan välirauhaan epäillen. Kansainväliset kuviot sekä tilanteen muutokset saattavat aiheuttaa toimenpiteitä myös Suomessa.

Siinä missä kolmen vanhan valtajengin jäsenet ovat pääosiltaa syntyperäisiä suomalaisia, pakolaisaalto tarjoaa kasvualustaa etnisten jengien synnylle.

Viranomaiset kertovat, että maamme vastaanottokeskuksista on kadonnut noin 2500 henkilöä teille tietymättömille. Poliisi uskoo, että joukossa on henkilöitä, jotka kiinnostavat etnisiä jengejä ja jotka saattavat olla kiinnostuneita toimimaan jengeissä.

KRP:n kommentin mukaan kehityskulku on ollut havaittavissa Ruotsissa ja Tanskassa jo vuosia sitten.