MP-messujen myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola hehkutti tulevaa Superenduron MM-kisaa ja sen merkitystä, lisäksi hän toivoi, että kävijämäärä messuilla alkaisi kuutosella. Yhtenä houkuttimena hän piti sitä, että perjantaina naiset pääsevät mukaan kaksi yhden hinnalla.

Akseli Halen ja Niki Kantola.

Upeita uutuuksia

Sen jälkeen juontajat esittelivät uuden hienon Aprilia RSV4 RR RacePackin ja BMW S 1000 XR:n sekä Husqvarnan sulavalinjaisen 701 Supermotopyörän.

Aprilia RSV4 RR Race Pack

BMW S 1000 XR

Husqvarna 701 Supermoto

Pekka Veräväinen puolestaan ajoi lavalle tuliterän Honda CBF650F:n ja sitten tulikin yllätyshahmo, eli suosikkinäyttelijä ja maailmanmatkaaja Ville Haapasalo paikalle Vespa GTS 300 Superilla. Ville ajaa siviilissäkin Vespalla.

Pekka Veräväinen ja Honda CBF650F

Yamahan uuden supersportin YZF-R1:n esittelikin sitten ajamisen ammattilainen, Niki Tuuli. Tuuli ajaa Kallio Racingin tiimissä, ja hänen tavoitteensa ovat korkealla, onneksi osaaminenkin. 

Niki Tuuli

Niki Tuuli ja Yamaha YZF-R1

Lisäksi näytillä olivat Kawasakin H2, joka  on varsinainen katseenvangitsija uusine muotokielineen, ahtimineen ja upeine Kawasakin kehittäminen metalliheijastavine maalipintoineen, KTM 1290 Super Adventure hänelle, joka haluaa seikkailupyörältään kaiken mahdollisen, ja Peugeotin hieno retroskootteri Django Evasion. Tuoreimpana Suzukinan nähtiin uusi kiinnostava GSX-S 1000 FA.

Kawasaki H2

Kawasaki H2 erikoisvalossa ständillä kuvattuna.

Peugeot Django Evasion ja takana KTM 1290 Super Adventure

Peugeot Django Evasion ja takana KTM 1290 Super Adventure

Kauppaa ja Petrol Circusia

MP-kauppiaitten edustajan Sumekon Jukka Revon hehkutus ajokorttitutkintojen määrän kasvusta tulikin jo kerrottua eri jutussa, siihen linkki tästä.

Viivi Pumpanen haastatteli Petrol Circuksen promoottoria Japi Åströmiä joka hehkutti paikalla olevia huikeita rakennettuja pyöriä. MMAF:N (Modified Motorbike Association of Finland) hallituksen jäsen Anssi Juvonen puolestaan totesi, että pyörien rakentaminen tahtoo olla vähän sitä, että tallissa ei vietetä muutamia tunteja päivässä, vaan pikemminkin siellä asutaan. Myös Juvonen korosti suomalaisen pyörän rakentamisen huippuosaamista.

Viivi Pumpanen, Japi Åström ja Anssi Juvonen

Viivi Pumpanen, Japi Åström ja Anssi Juvonen

Superenduroa

Superenduron MM-kisojen Suomeen saamisesta kävi puhumassa Suomen Moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljunqqvist. Hän muistutti, että kisojen eteen on saatu tehdä kovasti töitä, ja että on huikea juttu saada ne tänne. Samalla se on tunnustus siitä, että Suomessa osataan nämä hommat ja tehdään yhteistyötä moottoriurheilulajista riippumatta. Kurre latoi myös painetta MM-osakilpailujen voittamisesta seuraavalle puhujalle, superendurokuski Matti Seistolalle, joka puolestaan oli Aleksi Halenin haastateltavana.

Akseli Halen, Viivi Pumpanen, Matti Seistola

Akseli Halen, Viivi Pumpanen ja Matti Seistola

Seistola kertoi, että vähintään palkintopallipaikka on tavoitteena, ja että tosissaan ollaan matkassa. Samalla hän kehui kilpakumppaneitaan ja heidän osaamistaan. Lopuksi mies veti muutaman ratakierroksen näytösluonteisesti upeasti rakennetulla Superenduron MM-radalla. Se on mieleenpainuvaa, kun sen osaa.