Noin vuosikymmen sitten Munjalin laajennetun perheen tiet erosivat ja vastaavasti jaettiin myös omistukset. Vijay ja Naveen Munjal saivat Hero Electricin omistuksen haltuunsa, kun taas Pawan Munjal jatkoi Hero MotoCorpin omistajana.

Sopimuksen mukaan Vijay ja NaveenMunjalilla on oikeus käyttää "Hero"-nimeä sähkökulkineissaan sekä kotimaassa että kansainvälisillä markkinoilla.

Vielä muutama vuosi sitten perheiden ja heidän omistamiensa yritysten välillä ei ollut mitään näkyvää kitkaa, kertoo Rush Lane, mutta tilanne on muuttunut merkittävästi viime aikoina, kun kiinnostus sähköisiä kaksipyöräisiä kohtaan on kasvanut voimakkaasti.

Hero vastaan Hero

Hero Electric on ottanut ennaltaehkäisevän askelen suojellakseen sähköistä brändiään ja lähestynyt Delhin korkeinta oikeutta estääkseen Hero MotoCorpia käyttämästä Hero-brändinimeä tulevissa sähköisissä kaksipyöräisissään.

Asialle antanee lisää väriä se, että Hero MotoCorpia tituleerataan joko maailman suurimmaksi tai toiseksi suurimmaksi moottoripyörävalmistajaksi Hondan rinnalla. Asian voi käsittää niinkin, että Vijay ja Naveen saivat aika lailla heikomman osan busineksesta kuin Munjalin suvun toinen haara.

Hero Electric on joka tapauksessa ottanut isoja askelia viime vuosina. Lisäksi sillä on ensimmäisenä markkinoille tulleen etu hyödynnettävänään ja se johtaa Intiassa sähkökaksipyöräisten myynnissä. Lisäksi sen tuotteet ovat edullisia.

Vida Electric vai Hero?

Hero Electricin näkökulmasta katsottuna heillä on oikeus käyttää "Hero"-tuotemerkkiä. Hero MotorCorp on siinä suhteessa jälkijunassa. Mutta maailma muuttuu, ja tottakai Hero MotorCorpilla on oikeus ryhtyä valmistamaan sähkömoottoripyöriä, mutta on mielenkiintoista, tulevatko ne lopulta maailmalle Hero-brändin alla.

Yritykset eivät kommentoi kesken olevaa oikeuskäsittelyä.

Hero MotorCorp on joka tapauksessa rekisteröinyt aiemmin Vida Electric -tuotemerkin, joten voi olla, että sitä käytetään valmistajan sähköisten tuotteiden brändinä.

Joka tapauksessa sen odotetaan julkistavan ensimmäisen sähköisen kaksipyöräisensä vuoden 2022 aikana. Hero MotoCorp on hakeutunut yhteistyöhön taiwanilaisen Gogoron kanssa valmistaakseen sen vaihdettavilla akuilla varustettuja sähköisiä kaksipyöräisiä.