Harley-Davidsonin pääjohtaja Matt Levatich totesi CNBC:n "Squawk Alley" -ohjelmassa, että heidän päätöksensä säilyttää pyörien hinnat ennallaan tullien aiheuttamista kustannuksista huolimatta on tullut heille kalliiksi.

– Noin 100 miljoonaa dollaria (90 miljoonaan euroa), on se summa, minkä maksamme suojellaksemme liiketoimintaamme Euroopassa, Levatich totesi ohjelmassa.

Hän kertoi, että päätös sälyttää kustannukset valmistajan omalle kontolle on olennaista, että yritys pystyy säilyttämään asemansa, kun uusi sähkömoottoripyörä Livewire ja muu sähköpyörätuotanto tulee markkinoille.

On selvä, että yritys ei loputtomiin pysty kattamaan kustannuksia nostamatta pyöriensä hintoja tai pohtimatta toisentyyppisiä ratkaisuja.

Harley-Davidson on joutunut EU:n ja USA:n välisen kiihtyvän kauppasodan jalkoihin, jonka aikana tuontitullit ovat nousseet 31 prosenttiin. Mikäli politiikassa ei tapahdu muutoksia, tullit nousevat kahden vuoden kuluttua 56 prosenttiin, mikä ei anna yhdysvaltalaisyritykselle muuta mahdollisuutta kuin pohtia vaihtoehtoista toimintamallia.

Levatich totesi, että yritys on parhaillaan tutkimassa mahdollisuutta tuoda Eurooppaan Harleyn Thaimaan tehtaalla valmistettuja moottoripyöriä, mutta totesi myös, että jos se ei toimi tai epäonnistuu, heidän on harkittava "mahdollisuutta investointiin Euroopan Unionin alueelle".

Asiasta kertoi mm. Webbikeworld.

Harley-Davdison on kärsinyt muutenkin myynnin laskusta erityisesti päämarkkina-alueellaan Yhdysvalloissa, ja koska Eurooppa on sen suurin vientialue, myynnin tökkiminen ja kustannusten nousu vaikuttaa Harrikkaan raskaasti.