Suomi-sarjan henkilökohtainen mestaruus ratkaistaan Seinäjoen Moottorikerhon isännöimänä Routakallion radalla. Tampereen Kaanaassa ajetaan joukkueiden välinen mestaruuskilpailu PirMM:n järjestämänä. Pariajon paremmuus puolestaan ratkaistaan Kuusankoskella (KMMK) ja Varkaudessa (VRT) ajettavilla kilpailuilla. Kilpailujen päivämäärät ovat vielä hieman auki, mutta ne pyritään vahvistamaan mahdollisimman pian.

Viime kaudella Suomi-sarjan kilpailut ajettiin Racing For Fun systeemillä, mutta tulevalla kaudella kilpailut ajetaan kansallisina kilpailuina.

Suomi-sarjan tarkoitus on järjestää kilpailuja mahdollisimman matalalla kynnyksellä, jotta lajiin saadaan mukaan sen enemmän kuin kipeästi kaipaamia uusia kuljettajia.

Kotimainen kausi käynnistyy Varkaudessa

Varkaus Racing Team suunnitteli järjestävänsä kaksipäiväisen jääspeedwaykilpailun 29.-30.1.2022. Kiristynyt koronatilanne on kuitenkin muuttanut suunnitelmia ja nyt tavoitteena on järjestää kaksipäiväinen Suomi-sarjan ajoleiri speedwaystadionille jäädytetyllä radalla.

– Vallitsevassa koronatilanteessa ei ole mahdollista järjestää jääspeedwaykilpailua. Kuljettajille tarjotaan kuitenkin ajo-ja harjoittelumahdollisuus kaksipäiväisenä leirinä. Rata on saatu tehtyä hyvään kuntoon, jäätä on tarpeeksi. Toivotaan, että pandemia ei enempää sotke suunnitelmia ja kokoontuminen on mahdollista, kommentoi Suomi- sarjan puuhamies Appe Mustonen.

Jääspeedwayleiristä tiedotetaan tarkemmin lisää ensi viikon aikana.

Varkaus myös avaa kotimaisen ratalajien arvokilpailukauden, sillä jääspeedwayn SM-finaali ajetaan Varkaudessa 26. helmikuuta. Järjestävän kerhon toiveena on, tottakai, saada yleisöä katsomoon.

– Siihenkin olemme varautuneet, että yleisöä ei pääse paikalle. Silloin pyrimme järjestämään kilpailusta laadukkaan striimauksen, toteaa Mustonen.

Keväällä, kun speedwayradat tulevat esiin talven lumien alta, Suomi-sarjan puitteissa järjestetään speedwayajoleiri.