Bangkok Postin mukaan Royal Enfield avaa uuden tuotantolaitoksen Chuoachoengsaohossa Thaimaassa ensi vuonna. Tehdas toimii RE:n sillanpääasemana Kaakkois-Aasian markkinoille.

Uuden tehtaan odotetaan valmistavan noin 3500 moottoripyörää vuodessa. 

Royal Enfield on valtava keskikoon moottoripyörien valmistaja Intiassa. Se on myynyt parhaimmillaan yli 800 000 pyörää vuodessa, ja on viimeisen muutaman vuoden aikana pyrkinyt määrätietoisesti laajentamaan läsnäoloaan muuallakin maailmassa. Se on mm. perustanut t&k-laitoksen Englantiin ja aloittanut pyörien maahantuonnin sekä siellä että Yhdysvalloissa. Viime mainitussa sen päämaja sijaitsee toisen moottoripyörävalmistajan, Harley-Davidsonin kanssa samassa kaupungissa eli Milwaukeessä.

Thaimaa on jo vahva markkina ja sillanpääasema Royal Enfieldille, joka on toiminut siellä jo noin 15 vuoden ajan. Sillä on jälleenmyyjiä maassa 30, ja se uskoo laajentavansa verkoston 36:een ensi vuoden mittaan. Kaakkois-Aasiassa sillä on kaikkiaan 150 jälleenmyyjää.

Pandemian aikana moottoripyörien myynti Thaimaassa tippui 13 % tammi-lokakuun välisenä aikana 1 273 433 kappaleeseen, mutta keskikokoisten pyörien myynti kasvoi 2 % 52 400 kappaleeseen.

Royal Enfieldien myynti kasvoi samana aikana 71 % 2810 kappaleeseen. Sillä on 5,4 % osuus Thaimaan keskikokoisten pyörien markkinasta.

RE on investoimassa myös Indonesiaan, jossa taitavat olla maailman kolmanneksi suurimmat mp-markkinat Intian ja Kiinan jälkeen.

Tänä vuonna RE avasi ensimmäisen ulkomaisen tuotantolaitoksensa Buenos Airesiin Argentiinaan. 

Royal Enfield julkisti tuoreen Meteor 350 -mallinsa juuri myös Thaimaan markkinoille.

 

Teksti Erkki Mäki, kuva Royal Enfield.