French Federation of Angry Bikers in Aude (FFMC 11) on Auden departementin vihaisten motoristien osaston virallinen nimi. FFMC 11 tulee siitä, että Aude on Ranskan 11. departementti. Alue sijaitsee Lounais-Ranskassa Välimereen rajautuen, ja sen pääkaupunki on ainakin nimensä puolesta hyvin tunnettu Carcassonne, joka sattuu myös olemaan suositun lauta- ja tietokonepelin nimi.

FFMC 11:sta maalausmerkintäoperaatio suoritettiin samalla kertaa neljässä departementin kaupungissa, nimittäin Carcassonnessa, Narbonnessa, Limouxissa ja Castelnaudaryssä.

– Se mahdollisti meidät moninkertaistamaan ponnistuksemme, FFMC 11:n koordinaattori Jean-Lois Ferrand kertoi Motomagille. – Kaikkiaan siellä on tusinoittain vaarallisia paikkoja, jotka onnistuimme merkitsemään.

Joka pysähdyskohdassa, sillä aikaa kun osa motoristeista piti huolta liikenteen ohjaamisesta, muut maalasivat kiireesti spraymaaleilla tienpintaan varoitukset niihin kohtiin, joita pidetään vaarallisina.

– Toivottavasti saamme hyötyä aikaan ponnistuksellamme informoida kaupunkeja ongelmista. Meidän täytyy kohdata tosiasiat. Teitten kunnossapitoa laiminlyödään enenevässä määrin, ja jollei ole tietoisuutta asiasta, ne (huonot tiet) pysyvät tappoloukkuina, Jean-Louis jatkaa.

Valtio rahastaa sakkotuloilla

FFMC:n sivuilla asiaa kommentoidaan seuraavasti:

"Maan tieverkosto, suuri kurjuus!

Sillä aikaa kun hallitus valmistautuu uusien nopeustutkien käyttöönottoon valvoakseen tienkäyttäjiä, piilottamatta aikeitaan hankkia lisää sakkotuloja, teitten kunto jatkaa heikkenemistään. 

Tievalaistusten poistaminen taloudellisista syistä, kuopat ja reiät teillä, joita ei korjata, jne, tiemme ovat jo häiriöksi käyttäjille.

Moottoroitujen kaksipyöräisten näkökulmasta tieverkko sen kuin heikkenee ja muuttuu vaarallisemmaksi. Ja sillä aikaa kun hallitus kasvattaa tielläliikkujien valvontaa ja kontrollia, kuka valvoo ja seuraa valtion itsensä roolia tieverkon kunnossapitäjänä?"

Lisää aiheesta FFMC:n sivustolla.