Brenda Holmesin rohkeus, jota tukivat Norfolkin ja Suffolkin poliisit, ja joiden ansiosta tämä pelottava video, jossa hänen poikansa David kuolee rakastamansa moottoripyöränsä kyydissä, on epäilemättä säästänyt ihmishenkiä, ja siten tästä kauheasta onnettomuudesta on seurannut myös jotain hyvää, totesi MIPAA:n puheenjohtaja Porsche Iso-Britannian viestintäjohtaja Mike Orford. Hän ojensi MIPAA:n puheenjohtajan palkinnon kampanjasta Brenda Holmesille sekä poliisipiirien edustajille.

MIPAA on lyhennys sanoista Motor Industry Public Affairs Association, eli moottori- ja autoteollisuuden kansainvälisestä PR-liitosta.

38-vuotiaana kuolleen Davidin vanhemmat halusivat julkistaa hänen kypäräkameransa tallentaman kuolemaan johtaneen onnettomuden videon varoitukseksi ja opiksi sekä autoilijoille että motoristeille. Videosta tuli osa nyt palkittua viranomaisten liikenneturvallisuuskampanajaa. Davidin onnettomuuden syynä oli paitsi aivan liian kova vauhti, myös hänen eteensä ajava autoilija, joka ei huomaa motoristia.

– Haluan olla mukana tässä kampanjassa, koska haluan saada jotain positiivista hänen kuolemastaan. Jos voimme estää onnettomuuden ja estää jonkun perhettä kokemasta saman, David ei kuollut turhaan, hänen äitinsä selvitteli motiivejaan.

David kuoli onnettomuudessa A47 tiellä Norfolkin kreivikunnassa Itä-Englannissa 2013.

Palkinnolle ei ole arvokkaampaa voittajaa

 – Tämä on ensi kerta, kun olemme palkinneet tieturvallisuustiedottamista MIPAA:n puheenjohtajan palkinnolla, koska halusimme antaa tunnustusta sille maailmalaajuiselle vaikutukselle, joka Davidin kameraan tallentuneella videonpätkällä on ollut. Video teki merkittävän vaikutuksen tieturvallisuuteen herättämällä sekä moottoripyöräilijät että autonkuljettajat miettimään tekemisiään sekä median kiinnostuksen ympäri maailman. Samoin se synnytti keskustelun siitä, miten iso merkitys hetken ajattelemattomuudella tai keskittymättömyydellä voi olla, totesi Orford palkitsemispuheessaan.

– Palkinnolle ei ole arvokkaampaa voittajaa kuin Rouva Holmes ja Norfolkin ja Suffolkin poliisikunnat.

Holmesin ajovideo julkaistiin 4.9.2014 ja 24 tunnissa se oli kerännyt yli miljoona katsojaa. Palkintoa olivat vastaanottamassa rouva Holmes sekä poliisipiirien edustajat. Palkitsemisesta kertova juttu oli Tispolin sivuilla.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: 

Vanhemmat julkaisivat mp-onnettomuudessa kuolleen Davidin ajovideon. Ei heikkohermoisille

Juttu sisältää myös Davidin ajovideon, josta on paljon opittavaa sekä autoilijoille että motoristeille.