Moto2:

Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) saavutti tällä kaudella jo toisen voittonsa Moto2-luokassa yhtä monen kisan jälkeen. Britti löi avainhaastajansa, Red Bull KTM Ajo -tallin Remy Gardnerin kahdella kymmenyksellä. Kolmanneksi ajoi Gardnerin tallitoveri, tulokassensaatio Raul Fernandez. Mies ajoi podiumille jo toisessa Moto2-kisassaan.

Neljänneksi ehti Marco Bezzecchi (Sky Racing Team VR46) ja viidenneksi niin ikään tulokas, Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia).

Moto2 podium:

Moto2 mitalikolmikko vasemmalta: Gardner, Lowes ja Fernandez.

Moto2 mitalikolmikko vasemmalta: Gardner, Lowes ja Fernandez.

1 Sam Lowes - Elf Marc VDS Racing Team - Kalex - 39:52.702

2 Remy Gardner - Red Bull KTM Ajo - Kalex - +0.190

3 Raul Fernandez - Red Bull KTM Ajo - Kalex - +3.371

Sam Lowes:

"Se oli hienoa, lämmittelyssä ajetun kolarin jälkeen, taas... rata oli suurenmoinen. Muutamat ensi kierrokset, kun olin takana, ajo tuntui todella helpolta... oli helppoa pysytellä perässä, mutta kun ajoin kärkeen, oli hankala päästä karkuun tuulen vuoksi. Yritin ajaa vakaasti ja säästää rengasta loppukisaa varten. Viimeiset kolme tai neljä kierrosta puskin, ja ajo sujui nopeasti, luulen, että Remy ajoi nopeimman viimeisen kierroksen, mutta lähdin sille ensimmäisenä, ja hän yritti lyödä minut! Olen tosi onnellinen, olemme tehneet loistavaa työtä näinä viikkoina Qatarissa. Nämä kaverit ovat todella lahjakkaita, joten vaikka sinulla on marginaalia, se kaventuu ja kaventuu viikkojen aikana. Mutta henkisesti tämä oli hieno kisa ja voin lähteä Portimaoon hyvissä tunnelmissa."

Moto3: Acosta ajoi varikolta voittoon

Moto3 maaliintulo.

Moto3 maaliintulo. Ajon tallin keltanokka Pedro Acosta kärjessä huikean ajon jälkeen,

Red Bull KTM Ajo -tallin keltanokka Pedro Acosta tuli ja teki sen, mitä kukaan ei tätä ennen pitänyt mahdollisena, eli voitti kisan. Hurjinta on, että hän joutui lähtemään varikolta, ja kykeni silti taistelemaan kisan ykkössijalle. Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut.

Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing) joutui taipumaan kakkoseksi ja Niccolo Antonelli (Avintia Esponsorama Moto3) kolmanneksi. Viimemainittu oli podiumilla ensi kertaa sitten Jerezissä 2019 ajetun voittonsa.

Moto3 podium

Moto3 podium vasemmalta: Binder, Acosta ja Antonelli

Moto3 podium vasemmalta: Binder, Acosta ja Antonelli

1 Pedro Acosta - Red Bull KTM Ajo - KTM - 38:22.430

2 Darryn Binder - Petronas Sprinta Racing - Honda - +0.039

3 Niccolo Antonelli - Avtintia Esponsorama Moto3 - KTM - +0.482

Pedro Acosta:

"En tiedä, miten tein sen! Kun teet töitä alan parhaiden kavereiden kanssa, tämä voi tapahtua. Työ on helppoa, ja eilen tunsin itseni hieman synkäksi saamani rangaistuksen jälkeen, mutta tänä aamuna nousin ylös ja kerroin avustajalleni, että 'hei, me voimme tehdä sen. Kierroksella 10 enemmän tai vähemmän voin olla mukana ryhmässä.' Ja olen tässä! Voin vain kiittää perhettäni, avustajaani ja traineriani ja tiimiäni, koska ilman heitä kaikkia en olisi tässä!"

Teksti Erkki Mäki, kuvat MotoGP.