Mobed on hauska laite: se on oikeastaan samalla kertaa sekä peti että teltta moottoripyöräsi päällä. Mobedin verkkosivustolla on lukuisia kuvia Mobedista käytössä, ja se vaikuttaa aivan toimivalta, joskin hieman erikoiselta idealta.

Perusvaatimus moottoripyörälle on, että siinä on keskiseisontatuki, sillä sen varassa pyörä pysyy pystyssä, kunhan vain alusta on riittävän vakaa. Oikeastaan sivuston "usein esitettyjä kysymyksiä" -osiossa todetaan, että tuen pitäisi olla lajennettu, tai sitten apuna pitäisi lisäksi käyttää hihnoja. Hiekka, sora tai muta saattavat joka tapauksessa olla asvalttia huonompia vaihtoehtoja.

Tässä Mobed live-käytössä.

Tässä Mobed live-käytössä.

Mobedia ei vielä saa ostaa mistään, ja se on toistaiseksi (väitetysti) olemassa kahteen BMW-malliin: R 1200 GS Adventure vm 2006 - 2013 ja R1200GS -malleihin vm 2004 - 2012. Niissä pitää olla asennettuna BMW:n alkuperäinen laukkuteline.

Onhan autonkattotelttoja, jotka tarjoavat helpon yöpymisen maanteiden levähdyspaikoilla, miksei siis moottoripyöränkin päälle asennettavia? Mobedissä pystyy yöpymään, vaikka telttailu tai leiriytyminen sinänsä olisivatkin kiellettyjä. Ja ratkaisu toimii myös maastossa, kunhan vain maaperä on riittävän kiinteää.

Leiriytymisen auvoa.

Leiriytymisen auvoa.

Erityisetuna on se, että muurahaiset ja muut pieneläimet eivät kömmi noin ylös. Ja moottoripyörä itsessään on hyvin suojassa varkailta, kun itse nukut sen päällä.

Ajatus on hyvä, ja mahdollisesti sen, että sivusto on julkistettu, on tarkoituksena toimia koemarkkinointialustana, että kannattaako kyseistä viritystä ryhtyä tosissaan valmistamaan. Moni meistä on varmasti kokenut myös sen, että parin tunnin tirsat tekisivät hyvää, mutta sen vuoksi ei oikein huvittaisi maksaa hotelliyöpymisen hintaa tai vuokrata telttapaikkaa leirintäalueelta. Tämä voisi olla hyvä, nopea ratkaisu.

Lisätietoja Mobedin kotisivuilta, ja postia voit lähettää heille sähköpostiosoitteeseen: info@mobed.eu. Asiasta kertoi ensin Motorbiker.

Mitä mieltä olet tästä peti-telttaratkaisusta? Voisiko tällä olla käyttöä, voisiko se toimia?

Mukanasi, minne ikinä moottoripyörälläsi matkaatkaan.

Mukanasi, minne ikinä moottoripyörälläsi matkaatkaan.