Lauantain kilpailun lähestyessä taivas näytti synkältä, ja warm up-kierroksella alkoi vesisade.

”Ei ollut varmuutta siitä, kuinka kova sade on tiedossa, ja varikolla alkoikin melkoinen hulina kaikkien valmistautuessa mahdolliseen renkaiden vaihtoon. Sade kuitenkin kasteli vain osan radasta ja loppuosa säilyi kuivana, joten suurin osa kuljettajista päätti pysyä radalla slicks-renkailla. Tämä osoittautui oikeaksi valinnaksi, sillä rata kuivui nopeasti ja kisan puolenvälin tienoilla se oli jo täysin kuiva,” kertoo Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio.

Hannes Soomerin kisan ensimmäinen kierros oli hankala, ja hän tipahti useamman sijan alaspäin. Hän aloitti kuitenkin hyvän nousun ja onnistui nousemaan kärkiryhmän taakse, mutta radan kuivuessa hän ei pystynyt enää haastamaan kärkeä. Varmalla ajolla hän kuitenkin ajoi maaliin sijalle 9.

Vertti Takala ajoi myös hyvin kisan alussa pysytellen Soomerin kintereillä, mutta yhdeksännen kierroksen viimeisessä mutkassa hän ajautui märän kanttarin päälle, ja lauantain kisa keskeytyi highside-tyyppiseen kaatumiseen.

Takala Mandalikassa. Kuva: GeeBee Images.

Takala Mandalikassa. Kuva: GeeBee Images.

Sunnuntain kisaan lähdettäessä sää oli saman tyyppinen kuin lauantainakin ja ilmassa oli koko ajan vähän vettä. Kuitenkin lauantain perusteella kuljettajille oli muodostunut hyvä kuva siitä, kuinka märkä rata voi olla, jotta voidaan vielä käyttää slicks-renkaita. Soomer otti kauden viimeiseen kisaan hyvän startin ja ajoi hienon kisan sijoittuen seitsemänneksi. Takalalla oli startissa hieman vaikeuksia, mutta hän taisteli itsensä hyvin sijalle 11.

Vesa Kallio:

”Onneksi Vertti ei satuttanut itseään lauantain kaatumisessa. Sunnuntain kisa oli yksi Vertin kauden parhaimmista ja pienestä oli kiinni, etteikö Hanneksen vauhti olisi riittänyt kärkitaistoon. Hienoa, että molemmat pojat pystyivät päättämään kauden hyvillä sijoituksilla. Kiitoksia kaikille tästä kaudesta!”

Hannes Soomer:

Soomer. Kuva: GeeBee Images.

Soomer. Kuva: GeeBee Images.

”Viimeinen kisaviikonloppu Mandalikassa oli hieno tapahtuma. Indonesialaiset suhtautuvat hyvin intohimoisesti kilpa-ajoihin, ja rata oli myös erittäin hauska. Teimme perjantain FP 2:ssa virheen renkaiden kanssa ja paljon aikaa kului hukkaan, mikä on tällaisella uudella radalla ratkaisevan tärkeää. Lauantaina ja sunnuntaina otimme hyviä askelia eteenpäin ja paransimme molemmissa kisoissa, olimme vain muutaman askeleen kärkijoukon takana. P9 ja P7 olivat ok tapa lopettaa kausi, joka on ollut minulle erittäin vaikea. Tänä vuonna ei tullut palkintosijoja, mutta lähellä oltiin ja uskon, että ilman loukkaantumistani olisimme voineet tehdä paljon parempaa työtä. Haluan kiittää tiimiä koko kaudesta ja kiitos myös kaikille sponsoreille, jotka tekevät tämän mahdolliseksi.”

Vertti Takala:

”Hyvä viikonloppu kaikin puolin. Rata oli hieno, toimivat systeemit ja muutenkin upea paikka ympäristön puolesta. Ajaminenkin maistui koko viikonlopun. Tietenkin harmittava kaatuminen lauantaina, mutta sunnuntaina sain hyvän tuloksen kisasta, eikä ero kärkeenkään ole enää iso, mikä on positiivista. Kehitystä on tapahtunut ja pitää olla tyytyväinen. Kiitoksia tiimille koko kaudesta, on ollut unohtumaton kokemus. Katsotaan, miten tästä sitten jatketaan eteenpäin. Kiitoksia!”

Kilpailujen tulokset

Kisatulokset löydät lauantain osalta täältä ja sunnuntain täältä. MM-pistetilanne on puolestaan luettavissa täältä.