Perjantaina jo ennen varsinaisten messujen alkua hyllyt ja rekit alkoivat täyttyä ja saimme toimitettua omatkin varusteemme kirjattaviksi ja siirrettäväksi rekeille, ja vieläpä ilman ruuhkaa. Varusteet kirjattiin listaan, johon merkittiin myyjän nimen lisäksi varuste, mitä ollaan myymässä ja hinta. Listassa oli jokaisen tuotteen kohdalla numero.

Vuoden tauon jälkeen käytettyjen varusteiden kauppa kävi vilkkaana MP20-messuilla.

Haastavinta oli hinnoittelu, mutta siinäkin henkilökunta oli isona apuna. Myytävään tuotteeseen kirjattiin tuote, numero ja hinta, jonka jälkeen myyjä sai itselleen pienen lapun, johon tuotteen numero oli merkitty. Tarkkaa, mutta näinhän sen pitää ollakin. Tämän jälkeen tuotteet vietiin, Kamapörssin henkilökunnan toimesta, tuoteryhmittäin hyllyihin.

Kamapörssin henkilökuntaa oli auttamassa myyjiä ja ostajia.

Kun kaikki varusteet oli saatu kirjattua, niin pääsi siirtymään varsinaisten messujen pariin. Viikonlopun aikan oli mielenkiintoista seurata, miten omat tavarat menevät kaupaksi. Kamapörssin ulkopuolella oleva numerotaulu kertoi kuinka kauppa etenee. Numeron yli vedetty viiva kertoi, että tuote on myyty.

Kamapörssin ulkopuolella olevasta taulusta pystyi seuraamaan kuinka myytäväksi tuodut tavarat menivät kaupaksi.

Sunnuntaina, ennen messujen loppua, oli viimein tilityksen aika. Isolta taululta pystyi katsomaan, mitkä tuotteet olivat myymättä. Listasta, johon perjantaina tuotteiden nimet oli kirjattu, katsottiin mitkä tuotteet olivat myymättä: yksi ajopuku ja sadetakki. Ajopuku löytyi helposti, mutta sadetakkia ei löytynyt mistään rekistä, vaikka sitä etsittiin usean ihmisen voimin. Heräsi jo synkkä epäilys, että se olisi mahdollisesti viety, mutta ratkaisu olikin positiivinen. Kyseinen sadetakki oli myyty vain hetkeä aikaisemmin, eikä sitä oltu ehditty merkitsemään ulkopuolella olevaan tauluun.

Lopuksi listasta katsottiin hinta, mikä myydyille varusteille oli asetettu, hinnasta vähennettiin Kamapörssin provisio 20% ja oli tilityksen aika. Tässä kohti on syytä mainita, että kannatti kuunnella henkilökunnan arviota, mihin hintaan mikäkin menee kaupaksi. Tarpeettomaksi käyneet ajovarusteet tuottivat selvää rahaa. Myymättä jäi siis ainoastaan vanha ajopuku, jota ei todellakaan enää tarvittu. Senkin sai jättää Kamapörssiin myytäväksi heidän omaksi edukseen. Mielestämme näppärää tämäkin, toivottavasti puvun löytää joku tarvitseva.

Veli-Tapio Harju tekemässä lopputilitystä.

– Perjantai ja lauantai olivat meillä todella hyviä päiviä, mutta kyllä kauppaa on käyty ihan viimeisille tunneille asti. Ensi vuoden MP-messut järjestetään 5.-7.2.2021, siellä olemme jälleen paikalla, kertoi vielä Pirjo Blom, Veli-Matti Harjun suorittaessa viimeisiä laskutoimenpitetään.