Mies osti seuraavana päivänä tuliterän Kawan, josta kauppias palkitsi kukkakimpulla ja yhteiskuvalla.

Mies osti seuraavana päivänä tuliterän Kawan, josta kauppias palkitsi kukkakimpulla ja yhteiskuvalla.

Todellisuus ei aina tuota samoja tuloksia kuin mistä elokuvissa kerrotaan. 23-vuotias terhakka vietnamilaismies todellakin ryösti pankin, osti seuraavana päivänä käteisellä tuliterän moottoripyörän ja jäi seuraavana päivänä kiinni varkaudesta. Kompakti paketti siis, josta sikäläisen lainsäädännön mukaan tullee pitkä tuomio.

Maskiin pukeutunut voro ryösti aseella sanojaan vahvistaen Vietcombankin konttorin Hai Phong Cityssä tammikuun 7. päivä 2022.

Saaliin suuruus oli 3,5 miljoonaa Vietnamin dongia, joka vastaa yli 136 000 euroa. Pakomatkalle ryöstäjä otti vielä kulkuvälineekseen pankin turvamiehen moottoripyörän.

Koska henkilö, joka teki ryöstön oli naamioitu, eikä jättänyt sormenjälkiä rikospaikalle, poliisi kääntyi sosiaalisen median puoleen julkaisten turvakamerakuvia ryöstäjästä tunnistuksen toivossa.

Voro onnistui olemaan jättämättä sormenjälkiään rikospaikalle.

Voro onnistui olemaan jättämättä sormenjälkiään rikospaikalle.

Kuten arvata saattaa, joku tunnisti ryöstäjän. Miten, johtaakin kysymyksenä sille tarinan elokuvamaisemmalle puolelle.

Epäilty osti uuden 2021 Kawasaki ZX-10 R:n paksulla tukulla käteistä rahaa seuraavana päivänä.

Kauppias ilahtui kaupasta niin paljon, että sitä juhlistettiin parilla yhteiskuvalla, joista toisessa asiakkaalle ojennetaan komea kukkakimppu ja toisessa kätellään kadulla onnellisen ostajan kanssa.

Ostotapahtuman jälkeen nuorukainen tuli siihen tulokseen, että voisi olla coolia laittaa sosiaaliseen mediaan kuva hänestä uuden pyöränsä kanssa.

Kyse ei ollut ehkä älykkäimmästä vedosta, mitä varkaudessa tienatuilla rahoilla elvistelystä voi ja kannattaa tehdä. Poliisi ei kuitenkaan löytänyt linkkiä miehen ja ostoksen välillä.

Esiintyminen prätkän luovutuskuvassa ja sen jakaminen somessa ei välttämättä ollut fiksuin veto.

Esiintyminen prätkän luovutuskuvassa ja sen jakaminen somessa ei välttämättä ollut fiksuin veto.

Sattuu kuitenkin olemaan niin, että 1998 syntynyt mies, Nguyen Van Dam, on suosittu sometähti kotimaassaan Vietnamissa. Uskotaan, että joku hänen seuraajistaan vihjaisi asiasta poliisille tunnistettuaan miehen valvontakameran kuvan perusteella. Samalla hän oli tajunnut äkkivarallisuuden ja pankkiryöstön välisen yhteyden.

Poliisi on onnistunut löytämään moottoripyörän ja loput varastetuista rahoista ryöstössä käytetyn aseen lisäksi. Asiasta kertoi Autoevolution.

Tapahtumasarja oli sillä tavalla onnekas, että kukaan ei fyysisesti loukkaantunut siinä. Mutta opettavainen tarina kuitenkin omalla tavallaan on.