Mopolla kesään -tapahtuma järjestetään Kuopion Matkuksessa perjantaina sekä lauantaina. Moottoripyöräpoliisien testirataa voi käydä kokeilemassa omalla mopolla. Testirata on avoinna mopoilijoille perjantai-iltana 18.5.2018 klo 17.00 - 20.00 ja lauantaina 12.00 - 18.00 välisen ajan.

Testiradalla voi käydä kokeilemassa niitä oikeita mopon hallintaan liittyviä asioita, kukin omalla vastuullaan. Samalla voit jutella muutoinkin liikenneturvallisuuteen liittyvistä asioista ja mittauttaa oman menopelisi desipelit. Paikalla perjantai-iltana on myös Liikenneturvan edustaja sekä Kuopion moottoripyöräclubin jäseniä esittelemässä omaa harrastetoimintaa.

Lauantaina on mahdollisuus testata turvavyötestiautolla, miltä tuntuu kun auto kiepsahtaa katon kautta ympäri. Sisällä Matkuksen ostoskeskuksessa on poliisin piste, jossa mopoinfon lisäksi on tietoa poliisin koulutuksesta.

Paikalla on poliisiammattikorkeakoulusta työharjoittelujaksolla olevia poliisiopiskelijoita, joilta voit kysellä tarkemmin tämän päivän poliisikoulutuksesta. Liikenneturva on mukana myös lauantain tapahtumassa.

Testirata avataan mopoilijoille myös lauantaina 26.5.2018 Kenttamiehentien pysäköintialueella Joensuussa ja tästä tiedotetaan tarkemmin ensi viikon alussa, kerrotaan poliisin tiedotteessa.