Moottoripyörien ongelma on siinä, että ne ovat – suuretkin sellaiset – kohtuullisen pienikokoisia. Useimmat pyörät tai skootterit nousevat kahden miehen voimin pakettiautoon, ja isoimpiinkin riittää varmasti neljän voron joukko.

Bikers Guardian lukitsee etupyörän.

Bikers Guardian lukitsee etupyörän.

Toki pyörissä on varkaudenestojärjestelmiä, mutta niistä ei paljoa ole iloa silloin, kun koko pyörä viedään kerralla. Seurantalaitteet ovat yksi hyvä ratkaisu, mutta eivät estä varsinaista varkautta.

Bikers Guardian tarjoaa erilaisen turvan kadunvarsipysäköintiin. Siinä moottoripyörä lukitaan etupyörästään katuun kiinnitettyyn pyäsköintiautomaatilta näyttävään portaaliin, josta sitä on käytännössä (etupyörää irroittamatta?) miltei mahdoton varastaa.

Lisäksi laitteessa on ilmastoitu kaappitila, johon motoristi ja kyytiläinenkin voivat jättää kypäränsä ja ajotakkinsa tarvitsematta liikkua kaupungilla hankalasti kannettavien varusteiden kanssa. Toisin sanoen voit jättää pyöräsi ja ajovarusteesi turvassa odottamaan paluutasi, kunhan saat asiasi hoidettua.

Bikers Guardianissa on myös pikalatausjärjestelmä sähkömoottoripyörille, joten se on valmis vastaamaan myös tulevaisuuden haasteisiin.

Kuljettaja voi säilyttää ajotakkiaan ja kypäräänsä Bikers Guardianin ilmastoidussa varastointitilassa sen aikaa, kun asioi kaupungilla.

Kuljettaja voi säilyttää ajotakkiaan ja kypäräänsä Bikers Guardianin ilmastoidussa varastointitilassa sen aikaa, kun asioi kaupungilla.

Kokonaisuuteen kuuluu myös appi, jonka avulla voit seurata pyöräsi tilaa riippumatta siitä, missä olet. Sovelluksen avulla pystyt myös varaamaan parkkipaikan, säädellä ilmastoidun kaapin lämpötilaa sekä tietysti maksaa pysäköintimaksun.

Konsepti on toistaiseksi olemassa vain paperilla. Bikers Guardianin piti aloittaa ensimmäisten pysäköintimoduliensa rakentaminen ja asennus vuoden 2022 alkupuolella, mutta elektroniikan puolijohdepula on viivyttänyt hanketta eikä globaali koronatilanne ole helpottanut asiaa.

Asiasta lisää Bikers Guardianin sivuilla