Kiihdytysajon Suomen mestarit kukitetaan Kauhavalla

Kauhava isännöi tulevana viikonloppuna kiihdytysajon SM-finaalia uudella kiihdytysareenalla. Lauantaina ajetaan päivällä SM-osakilpailun lajittelu- ja pudotusajot ja ratkotaan kunkin ryhmän Suomen Mestarit. Lisäksi ajetaan kerrasta poikki nitromoottoripyörien avoin SM-osakilpailu, johon on kutsuttu myös ulkomaiset ajajat kilpailemaan kotimaisten huippujen kanssa. Illan hämärtyessä on luvassa paljon nähtävää, sillä Kauhavalle saapuu myös 10.000-hevosvoimainen Top Fuel-luokan kilpuri sekä muita kovan luokan ajoneuvoja kiihdyttämään yökisassa.

Kilpailu striimataan FHRA:n Livestream-kanavalle. Rata-alueella ja sen ympäristössä kuuluu FHRA Race Radio taajuudella 89,1 mhz.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/drag-racingin-suomen-mestaruudet-ratkotaan-kauhavalla

31.8.-1.9. Drag Race, Kiihdytysajon SM-finaali, S Cup, Kauhava. Loppusuora 22, 62200 Kauhava

Trialin SM-pistemittelöt jatkuvat Espoossa

Kauden kolmannen trialin SM-osakilpailun voittoon ajoi vaativassa maastossa Timo Myöhänen. Kuva: Sari Kiuru

Kauden neljäs trialin SM-osakilpailu ja kuudes sekä viimeinen Suomen Cup -osakilpailu ajetaan viikonloppuna Espoossa.

Lauantaina kisataan luokissa B, 40+, C-super, C-yleinen, C-vapaa, JM-super, JM-yleinen ja JM-vapaa. Sunnuntaina vauhtiin päästetään luokat TR1, TR2, TR3 ,TR3J, TR4, TR5.

Pääluokkaa TR1 on dominoinut Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen, joka lähteekin täydellä pistepotilla kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun. Toisena on Jämsän Seudun Moottorikerho ry:n Jussi Haapanen ja kolmantena miehen seurakaveri Jere Karjalainen.

Kilpailu alkaa klo 10.

1.-2.9. Trial, Suomen Cup VI, SM IV. Espoon motocrossrata, Ämmässuontie, Espoo, Opastus tieltä 110

Naisten motocrossin Suomen Cup -mestaruus selviää Imatralla

Naisten Suomen Cupin pistetaistot jatkuvat viikonloppuna. Sarjaa johtaa Hanna Mertsalmi. Kuva: Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden tiedotus

Naisten motocrossin Suomen Cup -sarja jatkuu viikonloppuna Imatralla, jossa MX-Liigan paremmuudesta ajetaan Kurkvuoren Motocrossradalla. Selvässä pistejohdossa on Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi. Nainen on kerännyt yhteensä 247 pistettä, kun toisena olevalla Viron Kadri Ehamäellä on kasassa 196 pistettä ja kolmatta sijaa pitävällä Karkkilan moottorikerhon Ria Virtasella 193 pistettä.

Imatralla kisaavat lauantaina naisten Suomen Cupin lisäksi myös kansalliset luokat MXC/A, MXC/B ja MX65. Sunnuntaina vuorossa ovat luokat MX125, MXB, MXH.

Lisätietoa: Facebook.com/Kurkvuori-MX-Liiga-2018

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/suomen-cupin-johdossa-oleva-mertsalmi-ei-ota-riskeja-imatralla

1.-2.9. Motocross, MX-Liiga Imatra, Suomen Cup, kansallinen. Kurkvuoren Motocrossrata, Karjalantie 857, Imatra

MM-kilpailut

Enduron MM-pisteistä mitellään Italiassa

Eero Remes. Kuva: ABC Communication

Enduron MM-sarja palaa kuukauden kestäneeltä kesätauolta, kun kauden kolmanneksi viimeinen enduron MM-osakilpailu ajetaan viikonloppuna Italian Edolassa. 110 pistettä kerännyt kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes on Enduro GP -luokan MM-pisteissä kolmantena edellään Italian Alex Salvini (138 pistettä) ja Iso-Britannian Steve Holcombe (130 pistettä). Enduro 2 -luokassa suomalainen on niinikään kolmantena pistein 138. Johtoasemaa pitää nimissään Salvini pistein 172 ja toisena on Loic Larrieu 141 pisteellä.

Suomesta Italiaan matkaa myös E1-luokassa neljäntenä oleva Eemil Pohjola, Youth-luokan neljäntenä oleva Roni Kytönen ja kuudetta sijaa pitävä Hugo Svärd sekä Junior-luokassa kisaavat Antit Hänninen ja Ahtila.

Lisätietoa: www.endurogp.org

Osallistujalista ja livetulospalvelu: www.enduro-live.info

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kesaloma-ohi-enduron-mm-sarja-jatkuu-italiassa

Moottoriurheilu.tv/kytonen-motorsport-palaa-hyvilla-mielin-kesalomalta-enduron-mm-pistejahtiin

31.8.-2.9. Enduro MM-osakilpailuviikonloppu 6/8, Edolo, Italia

Kunnaksen veljekset MM-finaaliin

Riku ja Lari Kunnas lähtevät täysillä Ranskassa ajettavaan MM-finaaliin. Kuva: WSC

Sivuvaunumotocrossin kauden finaali ajetaan viikonloppuna Ranskan Vesoulissa. Riku ja Lari Kunnas lähtevät hakemaan loppusijoituksessa paikkaa kymmenen parhaan joukkoon.

Viime viikonloppuna Kunnaksen veljekset putosivat Sveitsin Roggenburgissa ajetussa kauden toiseksi viimeisessä sivuvaunumotocrossin MM-osakilpailussa MM-pisteissä sijalle 11, joten he taistelevat nyt MM-finaalissa tosissaan paikasta kymmenen parhaan joukkoon.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/kunnakset-ranskan-mm-finaaliin-selvin-savelin-pakko-vetaa-todella-hyvin

2.9. Sivuvaunumotocross MM-finaali, Vesoul, Ranska

Motocrossin MM-kausi jatkuu Turkissa

Tallipäällikkö Antti Pyrhönen (keskellä) tiimeineen pääsi juhlistamaan historiallista saavutusta Italiassa, jossa sekä Max Anstie (keskellä vasemmalla) että Gautier Paulin (keskellä oikealla) kipusivat palkintokorokkeelle. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM-kausi alkaa kääntyä loppumetreille. Jäljellä on enää kolme osakilpailua, joista ensimmäinen ajetaan tulevana viikonloppuna Turkin Afyonkarahisarissa. Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna Racing -tiimin ranskalaiskuljettaja Gautier Paulin on MXGP-luokan MM-pisteissä kuudentena ja britti Max Anstie sijalla kymmenen. Luokkaa johtaa KTM:ää käskyttävä Hollannin Jeffrey Herlings ennen tiimikaveriaan Italian Antonio Cairolia ja Kawasakia käskyttävää Belgian Clement Desallea.

Lisätietoa: www.mxgp.com

1.-2.9. Motocross MM-osakilpailu 18/20, Afyonkarahisari, Turkki