Tunnettu autonrakentaja, tuunaja ja hotroddari George Barris siirtyi autuaammille autonrakentelumaille 5.11. 89-vuotiaana.

Barris syntynyt 20.11.1925 ja aloitti uransa jo nuorena. Lapsena hän voitti lukemattomia harrastemyymälöiden järjestämiä automallien rakentelukilpailuja balsapuisilla luomuksillaan. 18-vuotiaana hän ehti jo perustaa Barris Kustom Shopin Belliin, Kaliforniaan veljensä Samin kanssa, ja loppu onkin historiaa.

Alkuperäinen Batman-tv-sarja pyöri televisiossa 1960-luvulla sankarinaan Adam West yhdessä Robinia esittäneen Burt Wardin kanssa. Kuulu Batmobiili oli musta punaisine raitoineen ja auton perästä tulleinen "suihkuturbiiniliekkeineen". Alkuperäinen Batmobiili valmistettiin aikanaan 250 000 silloisen dollarin arvoisesta vuosimallin 1955 Ford Lincoln Futura- konseptiautosta kolmessa viikossa.

Autohan oli - kuten sarjaa aikanaan katsoneet varmaan muistavat - varustettu muun muassa Bateye-kytkimellä, jolla saatiin kytkettyä varkaudenesto päälle, radiolla, jolla paitsi pystyi kuuntelemaan radioliikennettä, myös olemaan yhteydessä lepakkoluolan tietokoneeseen. Detektomaatti puolestaan kertoi, missä Batman ja Robin oleilivat, Lepakkorekatoria ja -laseria unohtamatta.

Muita Barrisin käden kautta tunnettuja luomuksia ovat mm. televisiosarjan "Me Hirviöt" (The Munsters) kulkuneuvo sekä Ritari Ässän Knight Rider) Kitt-auto. Lisäksi hän on toteuttanut autot mm. Charlien Enkelit -elokuvaan sekä "Puhallettu 60 sekunnissa" (Gone in 60 Seconds).