Neljännen Robocop-elokuvan maailma ajoittuu vuoteen 2028, ja monikansallinen OmniCorp-yhtiö hallitsee robottiteknologiaa. Sen robotteja on jo pitkään käytetty sotilastehtävissä ympäri maailmaa - ja OmniCorp on tehnyt niillä hyvin rahaa.

Tilaisuuden tullen yhtiö tahtoo lanseerata kiistellyn tekniikkansa myös kotimaan markkinoille. Niinpä kun Alex Murphy (Joel Kinnaman) - mallikelpoinen aviomies, isä ja poliisi, joka tekee parhaansa kitkeäkseen rikoksen ja korruption Detroitista - loukkaantuu vakavasti työtehtävissä, OmniCorp haluaa ryhtyä tekniikkansa avulla rakentamaan lainvartijaa, joka on puoliksi ihminen, puoliksi robotti. OmniCorp visioi, että kun jokaisessa kaupungissa on oma RoboCop, firman pankkitili on jälleen monia miljardeja lihavampi.

Yhtä asiaa yhtiö ei kuitenkaan osaa ottaa huomioon: koneen sisällä on ihminen, joka tahtoo, että oikeus toteutuu.

C1-moottoripyörä

Elokuvan moottoripyörä on varsin futuristinen kapistus: OmniCorp C1, jonka huippunopeus on 397 kilometriä tunnissa, mutta suositeltu käyttönopeus alle 320 km/h optimaalisen käsiteltävyyden vuoksi. Offroad-huippunopeus on 'vain' 275 km/h. Ajokin renkaat mukautuvat ajoradan mukaan.

16-venttiilisen moottorin jäähdytysaineena toimii nestemäinen vety. Tehoa on 197 hevosvoimaa ja se siirtyy tiehen kuusilovisen vaihteiston kautta. Pyörässä on myös muita erikoisuuksia kuten uhanpaljastin.

Elokuvan on ohjannut José Padilha ja sen pääosissa esiintyvät Joel Kinnaman, Gary Oldman, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley, Jennifer Ehle, Michael Keaton, Samuel L. Jackson sekä Jay Baruchel.