Persistence Market Research (PMR) on julkistanut uuden tutkimusraportin, jonka nimi on "Mp-markkinat: globaali teollisuusalan analyysi 2012-2016 ja ennuste vuosille 2017-2025".

Raportissa todetaan, että globaalin moottoripyörämarkkinan odotetaan kasvavan vakaasti tulevina vuosina. Kuluttajien lisääntyvän taipumuksen hankkia sähköisiä ja hybridiajoneuvoja odotetaan toimivan merkittävänä tekijänä globaaleilla mp-markkinoilla. Trendin, jossa ollaan kiinnostuneita ilmajäähdytteisistä kisamoottoripyöristä odotetaan myös nousevan tulevina vuosina ja kuluttajakysynnän kasvavan kovaa vauhtia. PMR uskoo, että markkinan kasvu ennustejaksolla on 4,6 % per vuosi.

Kysyntä maaseudulla ja nopeasti kehittyvät taloudet kiidyttävät markkinaa

Taloudellinen kasvu maaseutualueilla sekä kunnollisen julkisen liikenteen puuttuminen ovat lisänneet moottoripyörien ja skoottereiden kysyntää (kehittyvien maiden) maaseutualueilla. Niiden teiden infrastruktuuri on vielä primitiivisessä vaiheessa verrattuna urbaaniin infrastruktuuriin.

Liikkumisen tarpeiden täyttämiseksi, ja kun autot lisäksi ovat vielä kalliita, kuluttajat hankkivat moottoripyöriä ja nostavat siten markkinaa. Esimerkiksi vuonna 2017 maaseutualueilla oli noin 38 % Intian kaksipyöräisistä, missä niiden myynti on suurinta maailmassa.

Kiihtyvä kaupungistuminen kehittyvissä maissa kuten Aasian-Tyynen meren maissa sekä Latinalaisessa Amerikassa, paraneva työllisyys, tulojen kasvu sekä kahden hengen kotitalouksien määrän nousu ovat avaintekijöitä moottoripyörien kysynnän kasvussa. Järkevä hinta keskiluokan näkökulmasta sekä liikkumisen vapaus kaupunkien väestötungoksessa sekä pienet ympäristövaikutukset ovat muita perinteisen mp-markkinan dynamiikkaa vahvistavia tekijöitä. Kaakkois-Aasian maissa on hyvin tyypillistä, että kotitaloudessa on yksi tai useampia moottoripyöriä tai skoottereita. Täten sekä maaseudun että kaupunkien väestö kiihdyttävät moottoripyörien myyntiä.

Intia säilyy suurimpana mp-markkinana

Intian osuus globaaleista mp-markkinoista oli vuonna 2017 arviolta 34 %. Se on yksi suurimmista vakiomoottoripyörien kuluttajista. Heikko tieverkosto ja lähekkäin sijaitsevat kaupungit ovat osaltaan taustatekijöitä siinä, että Intia on yksi johtavista moottoripyörien (moottoroitujen kaksipyöräisten) kuluttajista.

Intia on samalla myös maailman toiseksi väkirikkain valtio.

Globaalin mp-markkinan pelurit esittelevät jatkuvasti asiakkaille uusia teknologisesti uusia ja mielenkiintoisia tuotteita ja pyrkivät houkuttelemaan kuluttajia liittymään uskolliseen asiakaskuntaan. Niinpä moottoripyörävalmistajille tutkimus- ja kehitystyöhön investointi on ykkösasia. Johtavia valmistajia markkinoilla ovat Persistence Market Researchin raportin mukaan Yamaha Motors, Piaggio & C.S.D.A, Honda Motor Co., Hero MotoCorp., Bajaj Auto Ltd., Vmoto Limited, Zero Motorcycles Inc., Harley-Davidson Inc., Ducati Motor Holding S.p.A, KTM AG, Triumph Motorcycles ja BMW Motorrad muiden lisäksi.