Honda tiedotti, että sen CRF1100L Africa Twin ja Africa Twin Adventure Sports -malleihin tulee Android Auto -tuki Apple CarPlayn lisäksi. Android Auto -yhteensopivuus voidaan asentaa pyöriin valtuutetun jälleenmyyjän luona. Sen jälkeen Adroid-älypuhelinten käyttäjät voivat hyödyntää puhelinta ja käyttää sitä vaikka navigointiin Africa Twinin isolla TFT-näytöllä kuten jo aiemmin iPhonea.

Samalla tavoin Android Auto tukee äänikomentoja ja mahdollistaa musiikinkuuntelun, tekstiviestit ja puhelut sekä muut mediatoiminnot.

Honda otti nimen "Africa Twin" ensi kerran käyttöön 1988 XRV650 Africa Twin -mallissa. Sen nimi oli johdettu kaksisylinterisestä moottorista, joka toimi voimanlähteenä useita Dakar-rallivoittoja napanneessa NXR750:ssä 1980-luvun lopulla. XRV:n kone perustui tähän Dakar-voittajaan.

Tauon jälkeen Africa Twin palasi Hondan mallistoon 2016 täysin uudistettuna CRF1000L Africa Twininä. Se osoittautui nopeasti ansioituneen mallinimensä veroiseksi ja voitti suosiota maailmanympäri ajavien seikkailijoiden, työmatka- ja viikonloppumotoristien joukossa.

2019 lopulla esiteltiin isompikuutioiset CRF1100 Africa Twin- ja Africa Twin Adventure Sport -mallit. Paitsi että uudessa mallissa oli lisää tehoa ja vääntöä, se on myös kevyempi. Se oli myös Hondan eniten myyty malli (Euroopassa) ja sitä myytiin yli 10 000 kappaletta.

Android Auto lisää uuden elementin Africa Twiniin liitettävyysratkaisuineen. Sama mahdollisuus Hondan mallistossa on nyt 1800 Gold Wingissä, Africa Twinissä, CB1000R:ssä sekä Forza 750, X-ADV ja Forza 350 -skoottereissa.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset kestotesti: Africa Twinin monipuolinen elektroniikka lämmittää

Teksti Erkki Mäki, kuvat Honda.