Possupinssikeräyksen juuret ulottuvat 1990-luvulle. Kerhon jäsen Juhani ”Jussi” Aartima keräsi kymmenen vuoden aikana rahaa syöpälapsille yli 160 000 euroa. Jussille kunnia-asia oli, että keräyksen tuotto meni lyhentämättömänä kohteeseen. Possukeräyslippaat hänelle lahjoitti pankki, joka myös hoiti rahaliikenteen kuluitta. Keräysluvat hankki H-DCF.

Aartiman kuoleman jälkeen haluttiin Jussin muistoa kunnioittaen jatkaa samoissa merkeissä. Sittemmin possukeräyslippaat vaihdettiin possupinsseihin, joita myydään H-DCF:n kerhokaupassa ja eri tapahtumissa. Myös keräyskohde vaihtuu vuosittain.

Pinssejä teetetään viisisataa ja niiden hinta on kymmenen euroa. Tähän perustuen on lahjoitettavaksi summaksi muodostunut 5000 euroa.

- Keräyskohde mietitään tarkoin. Pyrimme etsimään kohteen, jonka toiminnassa lahjoittamamme summa on merkityksellinen. Parasta Lapsille ry tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä vapaaehtoispohjalla. He käyttävät lahjoitustamme leirien järjestämisessä, selvittää Harley-Davidson Club Finlandin puheenjohtaja Mika J. Saloranta.

Parasta Lapsille ry aikoo hankkia lahjoituksella leirikeskuksiin pelejä, askartelutarvikkeita, urheilu- ja liikuntavälineitä. Näin joka leirillä on tarjolla sisältöä ja mielekästä tekemistä. Leirillä saa vertaistukea ja syntyy ystävyyssuhteita. Tekemisen ilosta kasvaa toivo, voimavarat ja osallisuus vahvistuvat, kirjoittaa Iida Kaipio Parasta Lapsille ry:stä Harrikalehdessä 1/2022.

Tänä vuonna possupinsseillä kerätään varoja we4you:lle.

Vuoden 2022 possupinssikeräyksen tuotto lahjoitetaan Parasta Lapsille ry:n edustajille MP23-messuilla lauantaina klo 15 Harley-Davidson Club Finlandin osastolla 1 A 1 hallissa 1.

Harley-Davidson Club Finland ry (H-DCF) on vuonna 1980 perustettu Harley-Davidson merkkikerho. Kerho on avoin kaikille Harley-Davidsonin omistajille. Kerhoon kuuluu yli 6600 jäsentä. H-DCF järjestää kokoontumis- ja hyväntekeväisyysajoja, näyttelyitä ja illanviettoja sekä harjoittaa liikennevalistusta. Toiminta perustuu jäsenten vapaaehtoiseen työskentelyn ja rahoitetaan jäsenmaksutuloin sekä näyttelyistä ja tapahtumista saaduilla varoilla. hdcf.fi

Parasta Lapsille on valtakunnallinen järjestö, joka koostuu keskusjärjestöstä sekä noin kymmenestä paikallisyhdistyksestä ja toimintaryhmästä. Parhaiten järjestö tunnetaan sen järjestämistä lasten ja perheiden leireistä. Yhdistys on perustettu heti sotien jälkeen 1945. Tavoite on edelleen sama kuin alussa: tukea ja vahvistaa lasten ja perheiden hyvinvointia. parastalapsille.fi

Hyväntekeväisyysyhdistys we4you tukee vakavasti sairaita sekä erityistukea tarvitsevia lapsia ja nuoria. we4you haluaa olla läsnä arjessa ja kriisitilanteissa. we4you.fi