Dakar-rallin kuudennen ajopäivän reitti vei Ha'il'ista - Ryudh'iin ja oli pituudeltaan 830 kilometriä.

Sara Garcia. Kuva ASO / Charly Lopez.

Sara Garcia. Kuva ASO / Charly Lopez.

Päivä oli keskeytymättä täynnä hiekan makua, kerrotaan rallin organisaation tiedotteessa. Ei kyliä, ei jokia, vain runsaasti dromedaareja etapin starttipaikasta Ha'il'ista lähdettäessä. Loistava offroad-rata, jossa oli myös kohtuullisen kokoisia dyynejä... Yli 477 kilometrin matkalla moottoripyörät ja niiden kuljettajat eivät olleet turvassa kommelluksilta. Enemmän kuin maaperä, nämä pikku sattumukset johtivat eriasteisiin vahinkoihin esimerkiksi Hondan Kevin Benavidesin osalta. Kun osuus päättyi, Riyadhiin saapujia kohtasi kulttuurishokki: Saudi-Arabian pääkaupunki on säilyttänyt beduiinien perinteen, mutta on samalla infrastruktuurin ja teknologian osalta äärimmäisen ultramoderni.

Tulokset kuudennelta etapilta.

Tulokset kuudennelta päivältä.

Aivan kuten viime vuonna Perussa, Hondan Ricky Brabec on tehnyt täydellistä työtä Saudi Arabiassa, ja johtaa nyt puolivälissä kokonaiskisaa yli 20 minuutilla. Amerikkalainen on lisännyt vauhdikkuutta luotettavuuteensa, ja nappasi voiton Riyadhissa ennen tiimitoveriaan Joan Barredaa.

Kokonaiskisan tilanne.

Kokonaiskisan tilanne kuudennen päivän jälkeen.

Päivän huono tuuri iski Kevin Benavidesiin. Taas kerran hänellä oli käsissään Dakarin ensimmäisen voittonsa avaimet. Argentiinalainen starttasi aamulla kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta, ja on ollut todella äärimmäisen vakaa hankalillakin navigointiosuuksilla. Hän on päässyt neljä kertaa neljän parhaan joukkoon viidellä osuudella. Mies ei kuitenkaan pettänyt nytkään, vaan hänen Hondansa luotettavuus. Sen moottori rikkoutui 40 kilometriä ennen maalia. Kun vuonna 2017 loukkaantui juuri ennen kisaa, kämmäsi naivgoinnissa 2018 ja sai ison rangaistuksen vuonna 2019, Benavides on taas kerran ulkona Dakarin voittokamppailusta.

Joan Barreda ja helikopteri. Kuva DPPI Media.

Joan Barreda ja helikopteri. Kuva DPPI Media.

Todettakoon vielä, että KTM:n Matthias Walkner ajoi perjantaina kolmanneksi ja Husqvarnan Pablo Quintanilla neljänneksi. Quintanilla on varmasti tyytyväinen, sillä hän nousi kokonaiskisassa toiseksi, KTM:n Toby Pricen edelle.

Jose Ignacio Cornejo ja hiekkaa, hiekkaa. Kuva DPPI Media.

Jose Ignacio Cornejo ja hiekkaa, hiekkaa. Kuva DPPI Media.