Suomen osakilpailun voittaja Ville Sundberg oli tyytyväinen kilpailuun.

– Oli erittäin mielenkiintoista joutua toteuttamaan työtehtäviä kilpailujännityksessä ja poissa oman pajan ympäristöstä, kuvailee Sundberg kilpailutunnelmiaan.

Kahdeksasta erilaisesta tehtävästä koostunut kilpailu sisälsi kirjallisesti suoritettavia teoriaosuuksia, sekä asennus- ja ongelmanratkaisutehtäviä.

- Hirveän ammattitaitoinen asentajaporukka oli kilpailemassa, kyllä kaikki olivat tietotaidoiltaan tosi hyviä, Sundberg toteaa kilpakumppaneistaan.

Hyöty suoraan asiakkaalle

– Parasta oli varmaan se, että pääsi haastamaan omia työtapojaan ja huomaamaan myös omat arkirutiinit ja toimintatavat. Kilpailuun osallistumisesta oli suoraa hyötyä arjen työhön. Kun omia työtapoja pystyy hiomaan, niin siitä on hyötyä suoraan asiakkaille. On hienoa, että valmistaja järjestää tämänlaisia taitokilpailuja. Se osoittaa, että he haluavat varmistaa, että asiakkaat saavat hyvää palvelua.

– Lisäksi oli mahtavaa tavata eri maiden kollegoja. Aika samanhenkisiähän me tämän alan asentajat ollaan, suurin ero taitaa olla vaan äidinkielissä, Sundberg naurahtaa.

Vaikka tällä kertaa sijoitus ei vienyt Japanissa kilpailtavaan kansainväliseen finaaliin asti, niin Ville Sundberg käsittelee kilpailuun osallistumisen eniten ilon ja ammatillisen oppimisen kautta:

– Olo ei tuntunut yhtään hävinneeltä, toteaa Sundberg kotiinpaluutunnelmiaan. Kun kilpailu järjestetään seuraavan kerran kahden vuoden kuluttua, aikoo Sundberg ehdottomasti osallistua kilpailuun uudestaan.

Kilpailuun osallistui valtuutettuja Yamaha-moottoripyöräasentajia kymmenestä eri Euroopan maasta

Tällä kertaa kilpailuun osallistui Yamahan YTA Silver-tason sertifikaatin omaavat moottoripyöräasentajat, jotka olivat ensin voittaneet oman maansa osakilpailun. Kaksipäiväinen Grand Prix -kilpailu käytiin 20.-21.9.2016 Amsterdamissa, Yamaha Motor Europen pääkonttorin huoltokoulutustiloissa.

Yamaha European Technician Grand Prix top 3

  • 1. Dominique Mathys of Mathys Motos, Sveitsi
  • 2. Michael Häns of Motorrad Emonts, Saksa
  • 3. Remco van Wijk, Hans van Wijk Motoren, Hollanti

Voittajakolmikko edustaa Eurooppaa 12.10.2016 Japanissa järjestettävässä World Technician Grand Prix -kilpailussa, jonne Yamaha Motor Company kutsuu maailman parhaat Yamaha-moottoripyörämekaanikot.