Ensimmäinen Suomeen tuotu japanilainen moottoripyörä oli Honda CB92 125 Benly, joka esiteltiin Helsingin Eteläsataman Olympiapaviljongissa 15. - 24. tammikuuta 1960 Moottori-, Talviajo- ja Turvallisuus -näyttelyssä. Silloisen opetusministerin Heikki Hosian avaaman tapahtuman vetonaula, uusi Honda, komeili Otto Brandtin osastolla, ja herätti ansaittua huomiota. 

Hondan, Kawasakin, Suzukin ja Yamahan nykyiset maahantuojat ovat myös mukana MP20-messujen suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Muiden japanilaismerkkien ensimmäiset viralliset Suomeen tuodut mallit olivat: Kawasaki J1T alkuvuodesta 1966, keväällä 1964 Suzuki 80 ja Yamahan ensi malli, 250 YDS 2 tuotiin alkuvuodesta 1964. Kaikkia näitä merkkejä oli tuotu Suomeen aikaisemminkin, muttei virallisten maahantuojien toimesta.

Japsistarat tuo osastollaan näytille alkuaikojen japsipyöriä, myyntimainoksia ja varusteita sekä sen ajan nuorisomeininkiä. Koska neljä maahantuojaa on mukana, niin luvassa on myös ajankuvan lisäksi kunkin merkin kulttipyöriä vahvistettuna alkuvuosikymmenten luomuksilla. 

Luvassa on myös katupyöristä kehitettyjä raasereita.

Japsistarat lupaa tehdä osastonsa ilmeen perinteisellä japanilaisella tyylillä, suomalaisin silmin ja ajatusten avulla, joten Hallissa 3 Kamapörssin vieressä kannattaa piipahtaa katsomassa, mitä kaikkea – ja miten – on näytillä.