Kauhavalla auto ja moottoripyörä törmäsivät

Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät vastatusten Liinamaan sillalla Liinamaantiellä Kauhavalla tiistaina 8.7. kello 20.42. Henkilöautoa kuljetti 18-vuotias kauhavalainen nainen. Auton kyydissä oli yksi matkustaja. Vastaan ajanutta moottoripyörää kuljetti 16-vuotias kauhavalainen poika. Moottoripyörän kyydissä oli 15-vuotias kauhavalainen tyttö. Moottoripyöräilijä sekä moottoripyörän matkustaja loukkaantuivat ja heidät kuljetettiin ambulanssilla hoidettavaksi Seinäjoen sairaalaan.

Puumalassa motoristi loukkaantui auton törmättyä eteen

Etelä-Savon poliisin tiedotteen mukaan tiistaina 8.7. klo 12 moottoripyöräilijä loukkaantui henkilöauton ja moottoripyörän välisessä liikenneonnettomuudessa tiistaina puolenpäivän aikaan Puumalassa Anttolantien ja Hurissalontien risteyksessä.

Ulkopaikkakuntalainen mies oli tullut henkilöautolla Hurissalontieltä Anttolantien risteykseen tarkoituksenaan kääntyä risteyksessä vasemmalle Mikkelin suuntaan. Risteyksessä on väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki. Henkilöautoilija kertoo pysähtyneensä risteyksessä ja päästäneensä yhden moottoripyöräilijän sivuuttamaan risteyksen, jonka jälkeen autoilija lähti kääntymään risteysalueelle vasemmalle. Tällöin hän havaitsikin vasemmalta Anttolantieltä tulevan toisen moottoripyörän, jolloin hän pysäytti autonsa välttääkseen yhteentörmäyksen.
Auto tukki kuitenkin moottoripyöräilijän käyttämän ajokaistan, eikä moottoripyöräilijä ehtinyt väistää autoa, vaan törmäsi henkilöauton etuosaan. Moottoripyörä kaatui ja moottoripyöräilijä lensi asfalttitielle loukaten itsensä. Moottoripyöräilijä vietiin ambulanssilla Mikkelin keskussairaalaan. Vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Tapahtumapaikalla on Anttolantiellä 80 km/t nopeusrajoitus. Ennen kyseistä risteystä on moottoripyöräilijän tulosuunnasta loiva mäennyppylä ja tie kaartuu lievästi vasemmalle. Sää oli kirkas ja tien pinta kuiva. Autoilijaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtuneeseen.

Hausjärvellä motoristi ajoi ulos

Hämeen poliisilaitoksen päivittäistiedotteen mukaan eilen tiistaina iltapäivällä poliisi sai tehtävän moottoripyörän ulosajopaikalle Hausjärventien ja Puujaantien risteykseen. Tapahtumapaikalla selvisi, että sivullinen henkilö oli tullut paikalle ja löytänyt moottoripyörän alta 40-luvulla syntyneen mieshenkilön. Sekavanoloinen kuljettaja pystyi itse kävelemään ambulanssiin ja hänet toimitettiin jatkotutkimuksiin sairaalaan. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan.

Janakkalassa tosi raju ylinopeus

Eilen tiistaina alkuillasta liikenneryhmän moottoripyörä oli valvomassa liikennettä valtatie 3:lla lähellä Riihimäen rajaa. Pohjoisen suuntaan matkanneelle moottoripyörälle poliisi mittasi nopeudeksi 223 km/h rajoituksen ollessa 120 km/h. Kyseinen kulkuneuvo saatiin pysähtymään Linnatuulen kohdalle. Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.