Jyväskylässä pakoon endurolla

Yliopistonkadulla Jyväskylässä poliisipartiota vastaan tuli enduromoottoripyörä, jossa ei ollut valoja eikä rekisterikilpeä. Kuljettajan lisäksi pyörän kyydissä oli matkustaja. Partio kääntyi moottoripyörän perään ja kytki pysäytysvalon päälle. Moottoripyöräilijä lähti pakenemaan Oikokadulle kevyen liikenteen väylää pitkin. Moottoripyöräilijä käytti n. 80-90 km/h:n nopeuksia väistellen samalla vastaan tulevia ihmisiä.

Oikokadulta ajo jatkui Mäki-Matinkadulle ja edelleen Löylykadulle. Löylykadun ja Pitkäkadun risteyksessä kuljettaja ei hidastanut nopeuttaan lainkaan ylittäessään risteyksen. Ajo jatkui Löylykadulla kevyen liikenteen väylää pitkin. Tässä yhteydessä partio menetti näköyhteyden pyörään.

Kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja pystytiin selvittämään muilla keinoilla ja poliisipartio tavoitti henkilöt noin tunti ajon jälkeen. Sekä kuljettaja ja matkustaja olivat 15-vuotiaita. Kuljettaja ei osannut kertoa syytä vaaralliseen ajeluunsa eikä siihen, miksei pysähtynyt poliisin pysäytysmerkistä. Ajo-oikeudetonta 15-vuotias poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta. Päihteillä ei ollut osuutta tapahtumiin. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Humalainen mies menetti pyörän hallinnan Torniossa

Torniossa Valtatiellä Kyläjoen kohdalla sattui 15.8.2015 kello 16.05 liikenneonnettomuus, jossa osallisena olivat henkilöauto ja moottoripyörä, joka suistui ajoradalta. Paikalla olleet kertoivat poliisille, että moottoripyörä oli lähtenyt ohittamaan edellä ajavaa ajoneuvojonoa loivasti vasemmalle kaartuvassa mutkassa. Moottoripyörä oli ehtinyt ohittaa muutaman ajoneuvon ja ollut palaamassa takaisin omalle ajokaistalleen vastaantulevan liikenteen vuoksi.

Moottoripyörän kuljettaja oli menettänyt moottoripyörän hallinnan törmäten ohittamaansa henkilöautoon ja tämän seurauksena ajautui ulos. Moottoripyörän kuljettaja ja kyydissä ollut loukkaantuivat ulosajossa. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Autoilija törmäsi motoristiin Lahdessa

Lauantai-iltana Lahdenkadulla 80-vuotias mies ei saanut henkilöautoaan pysähtymään liikennevalojen vaihtuessa punaiseksi, vaan törmäsi edellään olleen moottoripyörän perään. 50-vuotias miesmotoristi sai lieviä vammoja törmäyksessä ja moottoripyörä vaurioitui takaosastaan pahoin. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumissa.

Ylinopeutta 63 km/h Riihimäellä

Lauantaina iltapäivällä poliisi valvoi liikennettä Lahdentiellä. Paikan ohitti useamman moottoripyörän letka, jonka rinnalle kiihdytti yksi moottoripyörä silminnähden muita kovemmalla nopeudella. Pyörälle poliisi mittasi nopeudeksi 143 km/h paikassa, jossa suurin sallittu nopeus on 80 km/h.

Pyörää kuljettanut 30-vuotias mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.