Ducatille vuosi 2022 oli ennätysten vuosi: paitsi että se ensi kertaa nousi miljardikerhoon 1,089 miljardin euron liikevaihdolla myös liikevoitto kipusi ennätykselliseen 109 miljoonaan euroon. Kaiken kruunasi se, että yritys toimitti ennätykselliset 61 562 moottoripyörää asiakkailleen.

Liikevaihto nousi peräti 24 % vuoden 2021 878 miljoonasta eurosta ja liikevoitto peräti 77 % 61 miljoonasta. Toimitettujen moottoripyörien määrä kasvoi 3,6 %. Se merkitsi myös sitä, että Ducati ylitti ensi kertaa 60 000 toimitetun moottoripyörän rajapyykin.

Yrityksen voittomarginaali kohosi lisäksi 10 prosenttiin, ja Ducatin kuljettajat voittivat MotoGP- ja World Superbike-sarjat.

– Olemme positiivisella kurssilla, joka on viime vuosina nähnyt Ducatin kasvavan ja vakiinnuttavan asemansa menestyvänä yrityksenä. Brändinä, joka on "Made in Italy" -kuvauksen ilmentymä; innovaation, designin ja teknologian osalta, me pidämme fokuksemme siinä, että jaamme jännittäviä kokemuksia sekä moottoripyörien selässä että ylipäätään intohimoisille ducatisteille ympäri maailman," kommentoi pääjohtaja Claudio Domenicali merkin viimevuotista menestystä.

Yritys saavutti jo toista vuotta peräkkäin ennätykselliset talousluvut ja voittomarginaalin kasvun. Suorituksen merkitystä korostaa se, että ne saavutettiin alan toimitusketjujen ontumisesta huolimatta. 

– Kykenimme myös toteuttamaan omarahoituksella vuodelle 2022 suunnittelemamme investoinnit T&K-hankkeisiin, infrastruktuuriin ja digitalisaatioon, totesi Ducatin talousjohtaja Henning Jens.

Yrityksen myyntiverkosto kasvoi vuoden 2022 loppuun mennessä 821 Ducati-myymälään maailmanlaajuisesti. Uusia markkinoita olivat Brunei, Ecuador, El Salvador ja Mongolia. Ducateja voi ostaa kaikkiaan 96 maasta ympäri maailman.

Vuodelle 2023 italialaisvalmistaja on esitellyt kahdeksan uutta mallia. Odotetuimpia lienevät Multistrada V4 Rally ja uusi Diavel V4, joka voitti EICMA-messujen kauneimman pyörän tittelin.

2023-2026 Ducati toimittaa moottoripyörät FIM Enel MotoE sähkömoottoripyörien MM-sarjaan.