Umpinaisella pisaranmuotoisella korilla varustetun moottoripyörän etuna on parempi aerodynamiikka, joka lisää sähkömoottoripyörän toimintasädettä latauksella erityisesti maantienopeuksissa. Samalla todennäköisesti pystytään rakenteellisesti lisäämään akkukapasiteettia asentamalla akkuja pyörän "lattiaan", jolloin myös painopistettä saadaan alemmas.

Electrekin saamien tietojen mukaan Lightningin koria on myös testattu ja viritetty 3D-tulostetuilla rungoilla heidän omassa tuulitunnelissaan optimaalisten muotojen aikaansaamiseksi. Täysikokoiset mallit he testaavat läheisessä suuremmassa tuulitunnelissa.

Tiedossa ei ole, minkälaisia suoritusarvoja tulevalle korilla varustetulle moottoripyörälle suunnitellaan. Hanke on edelleen varsin varhaisessa vaiheessa, eikä tiedossa ole Lightningin edustajan mukaan vielä, tuleeko malli koskaan tuotantoon, tai että mitkä laitteen markkinat olisivat.

Yrityksessä kuitenkin uskotaan idean potentiaaliin: "Jos täysin umpinaisella korilla varustettu sähkömoottoripyörä toteutetaan oikein, se voisi olla sekä nopein että tehokkain päivittäisessä liikenteessä käytettävä ajoneuvo."

Prototyyppi vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta, joten odotamme mielenkiinnolla jatkoa sille.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Aiheesta aiemmin:

Lightning: Onko pisaranmuotoinen umpikori ratkaisu sähkömoottoripyörien toimintasäteeseen?