Hondan Forza 750 sai tunnustuksena "Product Design" eli tuotesuunnittelukategoriassa. Samalla kertaa palkittiin myös Hondan uudet hybridiautomallit Jazz ja Jazz Crosstar.

Hondan täysin uusi skootterimalli Forza 750 julkistettiin syksyllä 2020 merkin luksusskoottereiden huippumalliksi. Mallisarjassa pitäisi olla tarjolla Gran Tourismo -tason mukavuutta ja tien nielemisen kykyä, urheilullisuutta ja ketterää suorituskykyä premium-luokan paketissa, kertoo Honda tiedotteessaan.

Forza 750:n tyylikäs, tilava muotoilu tarjoaa runsaasti jalkatilaa ja suojaa ajoviimalta mukavassa nopeavauhtisessa cruisailussa. Kaupan päälle tulee hyvä aerodynamiikka, kiitos virtaviivaisen etupään ja hoikan takaosan.

750 on myös suunniteltu mukavan helpoksi kaupunkiajettavaksi; vakaa käsiteltävyys ja hyvä kiihtyvyys, vääntävä ja 745 cm3 kaksisylinterinen polttoainepihi moottori tulevat mukana kaupassa.

Forza 750 on varustettu ajotapavalinnalla, vetoluiston estolla, Hondan kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla, Led-valoilla ja ääniohjauksella. Matala 790 mm istuinkorkeus, 22 litran tavaratila istuimen alla – tilaan mahtuu kokokypärä – ja Usb-C-virtapistoke parantavat käytettävyyttä.

Kansainvälisesti arvostettu Red Dot muotoilupalkinto myönnetään edukseen erottuville tuotannossa oleville huippuluokan tuotteille. 

Palkinnoista päättää 50 kansainvälisen asiantuntijan raati, joka testaa, arvioi ja keskustelee jokaisesta osallistujasta löytääkseen merkittävää muotoilua ja innovaatiota.  

Hondan muotoilukeskuksen johtaja Toshinobu Minami kommentoi asiaa toteamalla, että "Hondan tavoitteena on ollut perustamisestaan asti tehdä asiakkaidensa päivittäisestä elämästä nautittavampaa tuotteidensa muotoilun avulla, ja uskomme, että näiden palkintojen saaminen on tunnustus menestyksestämme toimia siten."

Teksti Erkki Mäki, kuva Honda Motorcycles