Energica tunnetaan tehokkaista sähkömoottoripyöristään, joilla mm. on jo osallistuttu Mansaaren sähköiseen kisaluokkaan, ja ensi vuonna merkin pyörät vauhdittavat MotoE-sarjaa.

Energica Motor Companyn tekninen osasto on yrityksen innovaatiolippulaiva, kerrotaan valmistajan tiedotteessa. Energican moottoripyörien kehitystyössä tehdään paljon yhteistyötä eri kansainvälisten korkeakoulujen kanssa.

Nyt yhteistyö on aloitettu saksalaisen Saarlandin teknillisen ammattikorkeakoulun kanssa. E2R-hankkeen tavoitteena on kehittää innovatiivinen kamerapohjainen kaistanvaihtoavustinjärjestelmä, joka sisältää riskien varhaisen havainnointijärjestelmän.

Järjestelmän tavoitteet:

  • - Sokeiden pisteiden havainnointi
  • - Kaukaisten ajoneuvojen lähestymisen seuranta
  • - Moottoripyörää lähestyvien kohteiden seuranta
  • - Kriittisten tilanteiden yleiskuvan säilyttäminen

– Näiden vuosien aikana emme ole koskaan pysähtyneet siihen tilaan, minkä nykyinen teknologia tarjoaa. Olemme jatkaneet tutkimusta luoden uutta tietotaitoa, Energican tekninen johtaja Giampiero Testoni kertoo. – Tekemällä yhteistyötä yliopistojen kanssa Energica voi saada etua uusien lahjakkuuksien kanssa työskennellessään ja kohdatessaan uusia haasteita.

– Meille turvallisuus on yksi tärkeimmistä asioista moottoripyörällä ajettaessa. Tämän vuoksi kehitämme innovatiivisia sensorijärjestelmiä moottoripyöriä varten Saarbrückenissä. Olemme iloisia siitä, että meillä on innovatiivinen ja vahva kumppani kuten Energica vastatessamme tähän haasteeseen, toteaa Saarlandin E2R-tiimi.

Aiheesta aiemmin:

Energicalta uusi Bolid-E konseptipyörä Milanossa

Italialaisvalmistaja toimittaa sähkömoottoripyörät e-Moto MM-kisasarjaan vuonna 2019