Tuki jatkuu sekä huoltojen että osien osalta. Lisäksi Harleyn jälleenmyyjäverkosto päivitetään vuoden 2021 mittaan. H-D lupasi myös, että uusia malleja julkistetaan aikanaan.

Kirjeessä, jonka H-D lähetti intialaisille asiakkailleen, se vakuuttaa työskentelevänsä Hero MotoCorpin kanssa saadakseen aikaan saumattoman siirtymisen vuoden 2021 mittaan.

– Alkuperäiset Harley-Davidson moottoripyörät, tarvikkeet, varusteet, HOG-aktiviteetit sekä tärkeät palvelut kuten takuu ja moottoripyörien huollot ovat olemassa, ja jatkuvat tammikuusta 2021 eteenpäinkin, todetaan kirjeessä.

Olemassaolevat jälleenmyyjät jatkavat 31.12.2020 asti, ja yritys kertoo julkaisevansa päivitetyn jälleenmyyjäverkoston ja huoltopisteiden tiedot ennen joulukuun loppua. Jää nähtäväksi, miten monta nykyistä jälleenmyyjää jatkaa sopimustaan ja keitä listalle lisätään.

Harley lupaa kirjeessä tuovansa jatkossakin uusia moottoripyöriä Intiaan. Yksityiskohdat jaetaan julkistusajankohtien lähellä. Tämä tarkoittanee sitä, että Intia saa osakseen myös globaalit päivitykset, kuten tulevan Pan America -adventuremallin.

Asiasta kertoi Autocar India.

Jälleenmyyjät tyytymättömiä

Harleyn aiempien tiedotteiden ja uutisten perusteella Hero hoitanee omien jälleenmyyjiensä ja huoltopisteidensä kautta osan Harley-Davidsonin moottoripyörien myynnistä ja huollosta. Samoin Hero valmistaa osan Intiassa myytävistä Harrikoista, mahdollisesti tulossa on myös omia malleja maan loputtoman suurille moottoripyörämarkkinoille.

Pian sen jälkeen, kun Harley-Davidson ilmoitti itse vetäytyvänsä Intian markkinoilta ja ryhtyvänsä maassa yhteistyöhön Hero Motorcyclesin kanssa, sen intialaiset jälleenmyyjät alkoivat tutkia mahdollisuuksia haastaa amerikkalaisvalmistajaa oikeuteen. 

Harley-Davidson tiedotti vetäytymisestään Intian markkinoilta jo aiemmin osana laajaa toimintansa jälleenrakennussuunnitelmaa. Lokakuun lopulla se ja Hero ilmoittivat yhteistyösopimuksesta. Sen mukaan Hero MotoCorp myy ja huoltaa jatkossa Harley-Davidson moottoripyörät sekä osat, tarvikkeet ja ajovarusteet ja muut H-D:n logolla varustetut tavarat erikoistuneen Harley- ja olemassaolevan Hero-jälleenmyyjäverkoston.

Lisäksi Hero kehittää ja myy moottoripyöriä Harley-Davidsonin nimellä. 

Harley-Davidsonilla on odotettavissa painetta intialaisilta jälleenmyyjiltä, jotka kertovat olevansa tutkimassa oikeustoimia yritystä vastaan sen poistuessa Intian markkinoilta.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: 

Intialaiset Harley-jälleenmyyjät haastamassa amerikkalaisvalmistajaa oikeuteen

Harley-Davidson: Hero hoitaa Harley-valmistuksen ja edustuksen Intiassa


Teksti Erkki Mäki, kuvat Scott Toepfer / Harley-Davidson.