Wayne Piercen perhemuseon kokoelmista löytyy muun muassa ensimmäisen tuotantovuoden 1957 Harley-Davidson Sportster, jonka uskotaan olevan kymmenes koskaan valmistetuttu tuota mallia. Lisäksi siellä on kaupan vuosimallin 1933 Harley VLE poliisimalli, joka oli aikanaan Chigagon kaduilla virkakäytössä, kunnes sai roolin Kevin Costnerin elokuvassa 'Lahjomattomat'. 

Kolmas mielenkiintoinen Harrikka on autenttinen ja restauroitu vuosimallin 1947 Harley Knucklehead, joka on varustettu oman aikakautensa tarvikevarustein.

Perinteinen kauppias

Bonhamin tiedotteessa kerrotaan, että Wayne 'Pappy' Pierce aloitti Harrikkamyynnin 1957 pienessä yhden huoneen liikkeessä DeKalbissa Illinoisissa. Heti alunpitäen kysessä oli perheyritys, sillä vaimo Eleanor hoiti kirjanpidon. Liike kasvoi nopeasti ja jossain vaiheessa myös Triumphit kuuluivat myyntivalikoimaan.

Pierce oli myös menestyksekäs kilpa-ajaja ja sai jonkin verran voittoja 250-kuutioisissa tililleen samoin kuin sivuvaunuluokassa uuvuttavassa kahden päivän ja 500 mailin mittaisessa Jack Pine Enduro -kisassa Michiganissa. Hänen oma kilpapyöränsä Harley-Davidson KHRM on huudettavana olevien pyörien joukossa samoin kuin kaksi käytännössä myymälätuoretta Baja 100 kilpapyörää 1970-luvulta.

Myöhemmin Wayne junior otti liikkeen hoitaakseen, ja tytär Marylou auttoi, mutta kuolemaansa vuonna 2008 asti vanhempi Pierce voitiin löytää liikkeestä kertomassa juttuja ja huvittamassa asiakkaita sekä näpertelemässä museopyöriensä parissa. Näitä oli enimmillään noin 120.

Liike toimi 55 vuotta ja oli sellaisenaan yksi viimeisiä vanhan ajan mp-kauppoja, jotka muodostivat moottoripyöräilyn selkärangan Amerikassa.

Lisätietoja huutokaupasta ja myytävänä olevista pyöristä täältä. Sieltä voi tilata myös näyttelyluettelon, mikäli kiinnostusta riittää.

Kokoelman vanhin pyörä on vuoden 1926 sivuvaunu-Harrikka JD, jossa on ainutlaatuinen kanootin muotoinen sivuvaunu. Harvinaisuuksien joukossa on myös 1971 Harley Sportster XLH, jossa on Willie G. Davidsonin suunnittelema 'veneenperä'-runko ja Siamesed-pakoputkisto, molemmat erittäin vaikeita löytää.

Militaaripuolen keräilijöitä kiinnostanee täysin varsuteltu 1942 WLA, täydellisenä asekoteloineen ja kivääreineen, lapioineen ja ensiapupakkauksineen.

Parhaat päältä:

1926 H-D JD Twin kanoottisivuvaunulla

1933 H-D VLE Poliisimooottoripyörä, esiintyy Lahjomattomat-elokuvassa

1942 H-D WLA USA:n armeijan malli täysin varustein

1957 H-D Sportster XL – varhaisin tunnettu kappale

1971 H-D Sportster XLH 'veneenpyrstö'

1973 H-D Baja Single