Laia Sanz selvitti hienosti vuoden 2021 Dakar-rallin ensimmäisen kisapäivän 623 kilometrin reitin ja päätyi sijalle 34, noin 40 minuuttia osuuden voittaneelle Toby Pricelle jääneenä. Ensimmäisen päivän reitti oli kivinen ja hankalasti navigoitava. Ensimmäiset hiekkadyynit ovat luvassa vasta toisen kisapäivän aikana.

- Tämä oli taatusti hyvin todellinen Dakar-osuus. Matkalla oli vähän kaikkea ja lisäksi vielä joitakin tosi teknisiä osioita. Olen melko onnellinen siitä, miten kaikki sujui, en todellakaan pyri yrittämään liikaa, vaan yritän löytää oman rytmini ja nopeuteni jälleen. Onnistuin eksymään juuri ennen erikoiskokeen loppua, mikä on turhauttavaa, mutta hienoa on se, että olen varma siitä, että meiilä tulee olemaan enemmän hyviä osuuksia kuten tämä, ja että pystyn parantamaan asemaani yleiskisassa, Laia Sanz totesi sunnuntain kisaurakan jälkeen.

Sanz ajaa Dakar rallia GasGas RC 450F:llä. 

Tänään maanantaina kilpailijoiden edessä on kaikkiaan 685 kilometrin mittainen ajomatka, josta 457 kilometriä on navigointitaitoja koettelevaa erikoiskoetta.

Laia Sainz sijoittui vuoden 2020 Dakar-rallissa kokonaiskisan 18:ksi ja voitti naisten sarjan.

Aiheesta aiemmin:

Laia Sanz selvitti uskomattoman jo 10. peräkkäisen Dakarinsa maaliin asti – astui legendojen joukkoon

Teksti Erkki Mäki, kuva GasGas.