Suomen Punaisen Ristin uuden mobiilisovelluksen avulla voi tarkistaa ensiapuohjeet, etsiä verenluovutuspaikkoja ja tehdä lahjoituksia. Sovellus on saatavilla Android-, Windows Phone-, iPhone- ja iPad-versiona ja se on ilmainen. Sovellus löytyy joko kunkin puhelinvalmistajan sovelluskaupasta tai vaihtoehtoisesti Punaisen Ristin sivuston kautta.

Mobiilisovellus on kulkijan hätävara ensiapuohjeineen.

Puhelimessa ensiapuohjeet ovat aina mukana

Mobiilipalvelusta löytyvät ajantasaiset ensiapuohjeet onnettomuuksien, tapaturmien ja sairauskohtausten varalle. Sovellus ei korvaa ensiapukurssia, mutta se kannattaa ladata puhelimeen opiksi ja muistin tueksi. Et tarvitse verkkoyhteyttä ensiapuohjeiden käyttöön, joten taskussasi on aina nopea ja helppokäyttöinen ensiapuopas. Sovelluksesta löydät myös tiedot tulossa olevista ensiapukursseista.

Tietoa ja apua verenluovuttajalle

Sovellus palvelee myös verenluovuttajia. Palvelussa voi merkitä puhelimen muistiin omat luovutustiedot ja tilata muistutuksen seuraavasta mahdollisesta luovutuspäivästä. Käyttäjä voi myös tarkistaa ajantasaisen veriryhmäkohtaisen veritilanteen sekä tarkistaa testin avulla, voiko hän luovuttaa verta. Lisäksi palvelu näyttää karttoineen lähimmät veripalvelutoimistot ja verenluovutustilaisuudet. Oman paikkakunnan seuraavasta verenluovutustilaisuudesta voi tilata itselleen muistutuksen.

Helppo tapa lahjoittaa

Sovelluksen kautta voi tehdä lahjoituksia Suomen Punaisen Ristin keräyskohteisiin. Käyttäjä voi tehdä puhelimellaan viiden tai 15 euron kertalahjoituksen, tai ryhtyä kymmenen euron summalla kuukausilahjoittajaksi. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskun yhteydessä.

Lisäksi sovelluksen avulla voi seurata Punaisen Ristin ja Veripalvelun uutisia ja hakea tarpeellisia yhteystietoja.

Julkaisemme joulunajan lukemiseksi teille joitakin Motouutisten vanhoja juttuja uudelleen. Tämän jutun alkuperäinen julkaisupäivä oli 17.2.2014.

Sovelluksen ensiapuohjeet toimivat ilman verkkoakin.