Pitkien ja laajojen tuulitunnelitestien ansiosta SR2 on yksi markkinoiden hiljaisimmista kypäristä. Kypärän mukana tuleva tuulisuoja ei pelkästään poista vetoa, vaan vähentää tehokkaasti tuulen aiheuttamaa ääntä. SR2 kypärässä on kaksi uudelleen suunniteltua päälliventtiiliä sekä erilliset leuka- ja visiiriventtiilit. Näiden ilmakanavat on muotoiltu uudelleen, ja niillä tehostetaan käyttäjän ilmansaantia. Lisäksi kypärän päällä olevat ilmakanavat on suunniteltu siten, että ilma kulkee mahdollisemman tehokkaasti kypärän läpi ja pitää pään sopivan viileänä. Järjestelmän ansiosta SR2 kypärän sisääntuleva ilmamäärä on jopa 11 litraa sekunnissa.

Schuberth SR2 -kypärää on kuusi kokoa 53:sta (XS) aina kokoon 63 (XXL) saakka. Lisäksi kolme eri kuorikokoa mahdollistaa täydellisen istuvuuden. Kypärä on valmistettu erikoiskuidusta, jota on vahvistettu lämpökäsitellyllä polymeerisekoituksella. Tämän ansiosta SR2 kypärä painaa ainostaan 1295 gr (koko M) ja se on yksi keveimmistä kypäristä tässä luokassa.

SR2-kypärän sisäkuori on valmistettu EPS-materiaalista, jossa on erikovuuksisia alueita. Tämän ansiosta saavutetaan täydellinen istuvuus, käyttömukavuus ja optimaalinen kyky vaimentaa mahdollista osumaa. SR2 kypärässä on tupla-D -lukitus, mikä tekee kiinnityksestä helpon ja tarkan.

SR2 kypärän sisustan pehmusteet on nekin suunniteltu uudelleen. Ne ovat ergonomiset ja saavat kypärän istumaan täydellisesti. Pehmusteissa on miellyttävä Coolmax-käsittely, joka pitää kosteuden käyttäjän iholta poissa. SR2 kypärän sisusta on täysin irroitettavissa ja pestävissä ja kuivuu nopeasti. Pehmusteet on käsitelty antibakteerisesti ja ne ovat antiallergeeniset. Näiden ominaisuuksien johdosta SR2 kypärä on erittäin miellyttävä ja mukava käyttää. SR2-kypärän takaosassa olevien heijastimien ansiosta kypärä huomataan erittäin hyvin pimeällä.

Schuberth SR2 esitellään kuluttajille Eicma–messuilla Milanossa 19.-22. marraskuuta. Kypärä tulee myyntiin Suomessa maaliskuussa 2016. Maahantuonnista vastaa Duell Bike Center.