Italialainen Energica tunnetaan erityisesti siitä, että se toimittaa MotoE-luokan pyörät tähän sähkömoottoripyörien MM-kisaluokkaan. Energica tiedotti tänään maanantaina, että sen tilauskirjassa on tälle vuodelle jo 2,9 miljoonan euron edestä tilauksia, mikä vastaa 49,7 % sen koko vuoden 2020 liikevaihdosta.

Tilauksista 30 % tulee Yhdysvalloista, missä merkillä on jo 12 jälleenmyyjää. Kasvu merkitsi myös sitä, että Energica muutti uuteen Kalifornian päämajaan eteläisessä San Franciscossa.

– Olemme tyytyväisiä markkinoiden antamaan myönteiseen ja jatkuvaan palautteeseen. Sen kasvun jälkeen, mitä koimme 2020, vaikean pandemiatilanteen vuonna, 2021 on alkanut myös hyvin mielenkiintoisin luvuin. Alle kahdessa kuukaudessa olemme keränneet arvoltaan yli 2,9 miljoonan euron tilaukset, miltei puolet koko vuoden 2020 luvuista. Olemme hyvin tyytyväisiä ulkomaisten markkinoitten responssiin, erityisesti Yhdysvaltoihin, jossa olemme juuri solmineet uusia sopimuksia, ja muuttaneet Kalifornian pääkonttorimme isompiin tiloihin, iloitsi Energican pääjohtaja Livia Cevolini.

Energicalla on kaikkiaan 76 jälleenmyyjää ympäri maailman tällä hetkellä. Tuoreimmat uudet maat ovat Ranska ja Bahrain sekä Yhdysvalloissa Uuden Englannin alue, eli Connecticutin, Mainen, Massachusettsin, New Hampshiren, Rhode Islandin ja Vermontin osavaltiot.

Asian suhteuttamiseksi: noin 6 miljoonan liikevaihto merkinnee maksimissaan satojen sähkömoottoripyörien valmistamista vuodessa. Energica on siten vasta lyömässä hiljalleen itseään valmistajana läpi. Suuri kiitos kuulunee MotoE-kisaluokalle, joka tietenkin nostaa valmistajan mainetta ja myy itsessään pyöriä. Toivottavasti kehitys jatkuu voimakkaan nousujohteisena.

Teksti Erkki Mäki, kuva Energica.